RB Leipzig na krankzinnige slotfase naar laatste zestien

27 november 2019, 23:25

RB Leipzig heeft zich woensdagavond geplaatst voor de achtste finales van de Champions League. Het zag er lang naar uit dat Benfica zou winnen in Duitsland, maar na een krankzinnige slotfase eindigde de wedstrijd in Groep G in een 2-2 gelijkspel. Emil Forsberg scoorde in blessuretijd twee keer namens de thuisploeg.

Benfica leek in Duitsland de laatste strohalm te grijpen. Door een doelpunt van Pizzi nam de Portugese formatie na twintig minuten de leiding. Carlos Vinicius verdubbelde na een uur de marge, waarna Leipzig er lange tijd niet in slaagde de aansluitingstreffer te maken. Op het moment dat de buit binnen leek voor Benfica, kreeg Leipzig een penalty. Die werd benut werd door Forsberg. De Zweed kopte vervolgens in de zesde minuut van de extra speeltijd de 2-2 binnen.

Door de remise staat Leipzig met tien punten aan kop in Groep G. Olympique Lyon en Zenit St. Petersburg volgen op zeven punten, maar op basis van onderling resultaat is de Duitse club zeker van een plek bij de eerste twee.