Liverpool nog lang niet door na remise tegen Napoli

27 november 2019, 22:57   Bijgewerkt: 28 november 2019, 00:19

Liverpool heeft woensdagavond dure punten laten liggen in de strijd om de eerste twee plekken in Groep G. De ploeg van Jürgen Klopp speelde met 1-1 gelijk tegen Napoli. Dries Mertens opende in de eerste helft de score, maar verder dan een goal van Dejan Lovren kwamen The Reds niet. Door het gelijkspel blijft het volop spannend in Groep E. RB Salzburg won met ruime cijfers op bezoek bij RC Genk (1-4) en heeft plaatsing voor de volgende ronde hierdoor in eigen hand.

Liverpool – Napoli 1-1

The Reds gingen in de tweede helft direct op zoek naar de gelijkmaker en waren daar heel dichtbij. Roberto Firmino volleerde een bal richting het doel, maar Kalidou Koulibaly haalde de bal op het laatste moment van de lijn. Die gelijkmaker kwam er na twintig minuten spelen alsnog. Dejan Lovren kopte uit een corner geweldig raak en maakte zo zijn eerste Champions League-doelpunt in het shirt van Liverpool: 1-1.

De thuisploeg kreeg de beste kansen op de overwinning, maar echt aandringen deed het niet. Een schot van Wijnaldum verdween net aan de verkeerde kant van de paal, waardoor het bij een gelijkspel bleef. Door de remise krijgt Liverpool nog een zware klus in de laatste wedstrijd van deze groep. De Engelse club moet dan op bezoek bij RB Salzburg en zijn bij een kleine nederlaag – mits Napoli thuis wint van Genk – al uitgeschakeld.

RC Genk – RB Salzburg 1-4

Genk wist dat het moest winnen om nog enigszins uitzicht te houden op de derde plek die recht geeft op de Europa League. Salzburg is nog volop in de race om door te komen en kon zich in België geen fout permitteren.

In de tweede helft was er eigenlijk niet veel meer aan. Genk probeerde het wel en raakte in de openingsfase de paal, maar kon geen aansluitingstreffer forceren. In de slotfase volgden de doelpunten elkaar in rap tempo op: eerst maakte Salzburg de 0-3, vlak daarna deed Genk wat terug. Invaller Erling Haaland maakte vijf minuten voor tijd zijn achtste van dit Champions League-seizoen en bepaalde zo de einstand op 1-4.