Memphis-loos Lyon verliest belangrijk duel met Zenit

27 november 2019, 20:49   Bijgewerkt: 27 november 2019, 21:03

Zenit Sint-Petersburg heeft een uiterst belangrijke 2-0 overwinning geboekt op Olympique Lyon. In de eerste helft zette Artem Dzyuba de Russen op voorsprong. Lyon, zonder de geblesseerde Memphis Depay, kreeg in de tweede helft kansen op de gelijkmaker, maar vijf minuten voor tijd bezorgde Magomed Ozdoev voor de beslissing. Zenit klimt door de overwinning over de Fransen heen en staan nu tweede in Groep G.

Voorafgaand aan het duel tussen deze twee ploegen was het verschil drie punten, waardoor een overwinning voor beide ploegen eigenlijk goud waar zou zijn. Lyon was bij winst zeker van een plek in de volgende ronde en voor Zenit was een overwinning alleen genoeg om uitzicht te houden op de volgende ronde.

Lyon begon beter aan de wedstrijd en oud-Ajacied Bertrand Traore kreeg na twintig minuten een grote kans, maar zijn schot in de bovenhoek werd goed gepareerd door de Russische doelman. Het duurde tot tien minuten voor de rust voordat de thuisploeg de eerste echte grote kans kreeg. Sardar Azmoun wipte de bal over de doelman van Lyon heen, maar zag zijn inzet op de paal belanden.  Drie minuten voor de rust was het dan alsnog raak voor de thuisploeg. Dzyuba kopte een corner uitstekend binnen: 1-0.

Na rust kreeg Moussa Dembele kansen op de gelijkmaker, maar vijf minuten voor tijd viel de goal juist aan de andere kant. Ozdoev tekende voor de 2-0 en bezorgde Zenit zo de tweede plek in de groep. Door de overwinning van Zenit is er nog van alles mogelijk in Groep G.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen