Nederland
1 – 0
Oostenrijk

Van Bommel mijdt rekenwerk en legt absentie Afellay uit

Van Bommel mijdt rekenwerk en legt absentie Afellay uit

27 november 2019 – Mark van Bommel heeft woensdag tijdens een persconferentie vooruitgeblikt op het belangrijke treffen met Sporting Portugal in de groepsfase van de Europa League. De Eindhovenaren zetten bij een overwinning een enorme stap richting de knock-outfase van het toernooi. "Dit zijn duels in een seizoen die heel belangrijk zijn", weet de trainer.

PSV staat met zeven punten uit vier wedstrijden derde in Groep D, waar LASK Linz ook zeven punten heeft en Sporting Portugal met negen punten de koploper is. "We willen graag door in Europa en het treffen met Sporting is daarin cruciaal. Wil je dit bereiken dan moet je dit soort wedstrijden kunnen omzetten in een goed resultaat", aldus Van Bommel, die zich realiseert dat de drie bovenste ploegen op elf punten kunnen eindigen. "We spelen twee wedstrijden en die willen we allebei winnen, dan hoef ik ook niet te gaan rekenen."

Afgelopen weekend won PSV eindelijk weer eens. Voor eigen publiek werd sc Heerenveen met 2-1 verslagen. "Ik ben trots wakker geworden, trots op de jongens. De eerste helft vond ik extreem goed, nadat je zes duels op rij niet hebt weten te winnen. Echter was de tweede helft minder goed, maar dat past ook bij deze jonge ploeg. Soms ontploft het en heb je ook de volledige controle over de wedstrijd, maar soms is dat niet en dan krijg je een tegengoal en slaat de twijfel toe. Dat is normaal na deze mindere reeks, maar des te knapper is het dat je de wedstrijd wel weet te winnen en dat is het belangrijkste", zegt de trainer daarover.

De selectie van PSV herbergt een speler met een verleden bij Sporting Portugal: Bruma. Het is nog onduidelijk of de aanvaller start tegen zijn oude club. "Bruma heeft specifieke kwaliteiten en per wedstrijd bepaal ik wat ik nodig heb. Ik ben blij dat hij erbij is", vertelt Van Bommel, die met Bruma sprak over Sporting. "Ze kunnen in een wedstrijd wisselen van systeem. Het is moeilijk te voorspellen wat zij gaan doen, maar Bruma heeft me wel een aantal dingen verteld."

Afellay
PSV is met 21 man in Portugal, maar aanvoerder Ibrahim Afellay is in Eindhoven achtergebleven. Daar heeft Van Bommel een logische verklaring voor. "Ik heb met Ibi gesproken en we hebben samen geconcludeerd dat het voor hem beter is om drie dagen goed te trainen dan mee te reizen naar deze wedstrijd. Soms gaat het individueel belang voor het teambelang."

gerelateerd