Lucas Moura blij met Mourinho: "Stap voor stap naar zijn filosofie"

27 november 2019, 19:26

Lucas Moura is blij met de komst van José Mourinho bij Tottenham Hotspur en voelt dat de Portugese oefenmeester vertrouwen in hem heeft. Lucas was onder Mauricio Pochettino geen vaste waarde, maar speelde de afgelopen twee wedstrijden onder Mourinho direct in de basis. Hij betaalde het vertrouwen gelijk terug met een goal en een assist. "Ik ben heel blij dat hij me goed vindt en dat heeft hij ook tegen mij gezegd", sprak de Braziliaan.

Moura trok in 2013 van Brazilië naar Europa en koos destijds voor Paris Saint-Germain, maar het had niet veel gescheeld of hij had toen al samen met Mourinho gewerkt. "Hij zat destijds bij Real Madrid en wilde mij hebben, er waren gesprekken. Ik koos toen voor PSG", sprak hij in The Guardian. "Nu ben ik blij om onder hem te spelen, hij is een winnaar. Hij kan de club en de ploeg veel brengen."

Onder de vorige manager Pochettino speelde Moura vaak als centrale spits als vervanger van Harry Kane, een rol die hij liever niet vervulde. "Iedereen wil natuurlijk spelen, de positie maakt niet uit. Maar ik denk ook dat iedereen weet dat ik geen nummer negen ben. Dat is niet mijn plek." Onder Mourinho speelt hij gewoon weer aan de flank en dat is ook de positie waar hij zelf het liefste speelt. "Ik heb altijd op deze plek gespeeld en hier voel ik me goed bij", zei de rappe aanvaller.

Spurs won de laatste twee wedstrijden onder de nieuwe trainer, maar vindt het nog te vroeg om conclusies te trekken. "Iedereen is weer optimistisch, we geloven in het werk van de nieuwe trainer. Het is te snel om al over grote veranderingen te praten, maar de situatie is nu wel anders. Stap voor stap spelen we naar zijn filosofie", besluit hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen