Meulensteen: "Ronaldo moet meer zijn wedstrijden uitkiezen"

27 november 2019, 17:10

Cristiano Ronaldo weet dit seizoen minder vaak het verschil te maken dan voorheen. De 34-jarige aanvaller van Juventus maakte ook dinsdag tegen Atlético Madrid geen bijster sterke indruk, maar René Meulensteen denkt niet dat de sleet erop zit bij de Portugees. "Absoluut niet", aldus de trainer, die bij Manchester United samenwerkte met Ronaldo, tegenover het Algemeen Dagblad.

Ronaldo wist dat seizoen 'slechts' zes keer het doel te treffen in vijftien wedstrijden. Daarmee ligt zijn gemiddelde veel lager dan in de voorgaande jaren. "Maar Cristiano is nog steeds van wereldklasse. Hij kan het verschil nog altijd maken, maar moet wel meer zijn wedstrijden gaan uitkiezen. Ook in de Champions League", zegt Meulensteen, die Ronaldo bijna zes jaar dagelijks van dichtbij meemaakte.

"De bezetenheid van toen, die heeft hij nog steeds. Hij is altijd bezig met zichzelf verbeteren, zowel op het veld als in het krachthonk", vervolgt de trainer. "Hij was op achttienjarige leeftijd al heel goed, maar nog te veel op zoek naar een wereldgoal. Die bal moet in het net, hoe maakt niet zo veel uit. Dat heeft hij in de rest van zijn carrière wel laten zien."

Moet Maurizio Sarri zijn sterspeler passeren en anderen de kans geven? Meulensteen vindt van niet. "Hij heeft nog steeds het niveau om topduels in de Champions League te beslissen. Wanneer het echt moet, dan staat hij er weer. Dat doet hij altijd."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen