Rooney vanaf zaterdag naast Cocu op de bank bij Derby County

27 november 2019, 14:51

Phillip Cocu krijgt vanaf komend weekend hulp van assistent/speler Wayne Rooney. Omdat de ervaren Engelsman als voetballer nog niet in actie mag komen op het veld tot de eerstvolgende inschrijfperiode (begin januari), blijft zijn rol vooreerst beperkt tot assistent. Wel is hij tegen Queens Park Rangers als rechterhand van Cocu van de partij.

Dat laat de club weten op de website. Rooney heeft voor anderhalf jaar getekend bij de nummer dertien van de Championship en zou pas in januari aansluiten, maar begint na zijn avontuur in de MLS dus eerder bij Derby County, waar hij zijn eerste stappen kan zetten als beginnend trainer.

Lees ook: Rooney vanaf januari speler/assistent bij Derby County

Na een korte vakantie is Rooney dus begonnen aan zijn nieuwe klus, waar hem een flinke uitdaging staat te wachten. Vorig seizoen liep Derby op het nippertje promotie naar de Premier League mis, maar nadat het team en manager Frank Lampard vertrok gaat het dit seizoen een stuk minder. Niet alleen op het veld, ook kreeg Cocu te maken met een vervelend drankincident buiten de lijen. Het is voor de Nederlandse manager te hopen dat Rooney daadwerkelijk een toegevoegde waarde is.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen