De Ligt prolongeert Golden Boy-award niet: Joao Félix is winnaar

27 november 2019, 12:28   Bijgewerkt: 27 november 2019, 13:09

Matthijs de Ligt heeft zijn award als Golden Boy niet kunnen verdedigen: Joao Félix (Atlético Madrid) heeft de eervolle prijs in 2019 op zijn naam geschreven als opvolger van de verdediger van Juventus. Jadon Sancho (tweede) en Kai Havertz (derde) eindigden ook op het podium, nog boven de Nederlander, die vorig jaar met de prijs aan de haal ging.

Dat heeft de organisator bekend gemaakt. Ook Donyell Malen (PSV) zat nog bij de laatste genomineerden, maar ook hij valt buiten de prijzen als tiende. De Ligt doet het met de vijfde plaats nog alleraardigst, naast het podium moet hij ook Erling Braut Haland voor zich dulden. De Ajacied - na Rafael van der Vaart in 2003 de tweede Nederlander was die met de prijs aan de haal ging - had de eerste speler ooit kunnen worden die de prijs twee edities achter elkaar won, maar dat is hem dus niet gelukt. De organisatie had op voorhand aangegeven dat het ongebruikelijk is dat iemand de prijs tweemaal pakt, waarmee De Ligt het met de vijfde plek dus knap heeft gedaan.

Lees ook: De Ligt wint prestigieuze Golden Boy Award 2018

Felix is de winnaar: buiten het feit dat hij doorbrak en uitblonk bij Benfica, verdiende hij ook een miljoenentransfer naar Atlético Madrid deze zomer, dat liefst 126 miljoen euro over had voor de twintigjarige voetballer. In zijn eerste dertien wedstrijden namens de club uit Madrid, maakte hij drie goals en gaf hij een assist. Door als eerste te eindigen, komt hij in een rijtje met ondere andere voormalige winnaars Paul Pogba, Kylian Mbappé, Renato Sanches, Lionel Messi en Raheem Sterling. 

"Ik wil iedereen bedanken die op mij heeft gestemd. Dit is de tweede keer dat een speler van Atlético Madrid deze prijs wint en ik ben er heel blij mee. Ik wil ook Benfica bedanken en mijn vorige coach Bruno Lage, wat hij allemaal voor mij heeft gedaan", aldus winnaar Félix.

Uitslag:

1. João Félix

2. Jadon Sancho

3. Kai Havertz

4. Erling Håland

5. Matthijs de Ligt

6. Ansu Fati

7. Phil Foden

8. Donnarumma

9. Zaniolo

10. Donyell Malen

11. Mason Mount

12. Rodrygo

13. Vinicius Jr

14. Moise Kean

15. Andriy Lunin

16. Jovelic 

17. Guendouzi 

18. Davies 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen