Luis Enrique: "Moreno niet loyaal en wilde EK 2020 doen"

27 november 2019, 12:37   Bijgewerkt: 2 december 2019, 13:00

Luis Enrique heeft zich woensdagmiddag uitgesproken over de soap rondom zijn assistent Robert Moreno. De interim-coach van Spanje leidde zijn ploeg naar het EK 2020, maar werd bij de rentree van Enrique uit de technische staf gezet door de Spaanse voetbalbond. Hij zou te ambitieus geweest zijn en wilde geen stap terug meer doen.

Dat vertelde Enrique tijdens de persconferentie van zijn rentree. Moreno had er niet op gerekend dat de voormalig trainer van FC Barcelona alweer terug zou keren en wilde zelf het EK 2020 leiden. "Op 12 september hebben we gesproken bij mij thuis hij vertelde me dat hij coach wilde zijn op het EK", aldus de bondscoach, die weer terugkeerde op zijn post bij de nationale ploeg van Spanje.

Lees ook: 'Enrique heeft in staf geen plek voor vervanger Moreno'

Enrique besloot vervolgens om hem niet op te laten nemen in de nieuwe staf en neemt daarvoor de volle verantwoordelijkheid. "Ik begrijp dat hij ambitieus is, maar zijn buitensporige ambitie snapte ik in dit geval niet. Ik had het niet gedaan", aldus de bondscoach van Spanje, die zich verantwoordelijk voelt voor de beslissing. "Robert heeft het als coach van Spanje erg goed gedaan. Ik ben er niet trots op hoe het allemaal gelopen is."

Toch zal Enrique richting het EK ook weer andere nuances leggen zoals hij dat in zijn eerste periode ook deed. "Ik voel me weer goed en ben gelukkig op deze plek", zei de keuzeheer, die aftrad vanwege de ziekte van zijn dochtertje. "We gaan op dezelfde manier werken als we eerder deden. Dan is Spanje een van de favorieten om het EK te winnen, maar het probleem is dat er meerdere favorieten zijn."

Enrique – die naar eigen zeggen ook een aanbieding van een club uit het buitenland had – heeft zijn staf samengesteld en wil vooral weer vooruit kijken. "Want 2019 wil ik niet herinneren als een leuk jaar", aldus de bondscoach. In juni legde Enrique zijn werkzaamheden als bondscoach neer om zijn dochter bij te staan in de strijd tegen kanker. Xana overleefde de ziekte niet en overleed in augustus op negenjarige leeftijd. Gedurende de afwezigheid van Enrique was Moreno de bondscoach van de Spaanse nationale ploeg. Onder zijn leiding stelde Spanje deelname aan het EK van volgend jaar veilig.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen