Premier Rutte in gesprek met KNVB over racisme-incident

27 november 2019, 11:41

Premier Mark Rutte en zijn ministers Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) en Bruno Bruins (Sport) gaan woensdagochtend in gesprek met de KNVB over de problematiek rondom het thema discriminatie. Samen met directeuren Eric Gudde en Jan Dirk van der Zee wordt er gesproken over het onderwerp dat sinds twee weken volop de kop opspeelt.

Dat laat de KNVB weten. Gudde doet dat als vertegenwoordiger van de betaald voetbal-tak, terwijl Van der Zee de verantwoording heeft over het amateurvoetbal. Aanleiding is het inmiddels algemeen bekende incident rondom Ahmad Mendes Moreira, die op bezoek bij FC Den Bosch racistisch bejegend werd.

Lees ook: Levchenko over racisme: "De politiek moet optreden"

Rutte liet eerder al doorschemeren betrokken te willen worden bij de te vinden oplossing, woensdag zit hij met beide heren van de KNVB daarover aan tafel. Eerder deden Georginio Wijnaldum en bondscoach Ronald Koeman ook al een dringend beroep op de beleidsbepalers van Nederland om hard in te grijpen tegen de daders.

De uitkomsten van het gesprek worden donderdag gepresenteerd tijdens een speciaal belegde persconferentie. Afgelopen weekend stonden alle clubs in het Nederlandse (betaalde) voetbal stil bij de strijd tegen racisme en werd de eerste minuut niet gevoetbald.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen