De Ligt maakt indruk op Italiaans fans én media: 'Monumentaal'

27 november 2019, 09:59   Bijgewerkt: 27 november 2019, 10:27

Matthijs de Ligt maakt momenteel enorm veel indruk bij Juventus. Na een ongelukkige start wordt de twintigjarige verdediger momenteel op handen gedragen bij de Oude Dame na zijn geweldige optreden dinsdagavond tegen Atlético Madrid in de Champions League en eerder al Atalanta Bergamo. De Italiaanse media én supporters zijn vol lof over het wonderkind.

La Gazzetta dello Sport kopt dat de 'spectaculaire actie van De Ligt net zo veel waard als een doelpunt', en omschrijft de Nederlandse verdediger vervolgens als een muur. 'Zijn geweldige wedstrijd tegen Atalanta Bergamo staat niet op zichzelf, ook ditmaal gaf hij niets weg en was hij bij schoten van Vitolo en Félix enorm belangrijk. Dit is de beste jonge verdediger ter wereld.'

Lees ook: De Ligt belangrijk voor Juve: "Dit was een goede wedstrijd"

Corriere dello Sport sprak van een 'vorstelijk' optreden van De Ligt, terwijl Calciomercato ook overwegend positief was. 'De Ligt was een leeuw, die ondanks zijn schouderblessure steeds vaker zijn tanden laat zien. Hij groeit wedstrijd na wedstrijd', analyseert de Italiaanse sportkrant.

De Ligt gaf zelf aan tegenover Sky Sport Italia zich goed te voelen bij Juventus. "Natuurlijk is er druk, maar ik wil niet zeggen dat ik er niet mee om kan gaan. Ik moest opgenomen worden in een nieuw spelsysteem, maar ik ben tevreden met hoe het momenteel gaat", zei hij over zijn eigen spel. Over het optreden van Juventus: "Het is pas november en we maken stappen, al moet onze manier van voetballen nog wel beter."

Oproep op clubkanaal

Verder deed Juventus zelf nog een oproep op het clubkanaal aan de eigen fans om het optreden van een 'monumentale' De Ligt tegen Atlético te beoordelen. De fans waren behoorlijk creatief en kwamen met onder andere:

- 'Koopje van 75 miljoen'

- 'Chieligt'

- 'De Nederlandse muur'

- 'Ons kind van goud

en veel meer (zie reacties onder onderstaande tweet). Zeker is dat De Ligt, die dit seizoen met Juventus nog niet verloor, inmiddels naam en faam heeft gemaakt in Turijn.  

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen