Mogelijke EK-opponent Oranje Roemenië stelt Radoi aan

27 november 2019, 09:29   Bijgewerkt: 2 december 2019, 13:44

Roemenië heeft Mirel Radoi woensdag aangesteld als de nieuwe bondscoach van het land. De 38-jarige voormalig profvoetballer moet de Roemenen via de play-offs van de Nations League naar het EK leiden, waar het dan in sowieso een tegenstander wordt van het Nederlands elftal.

Hij is de opvolger van Cosmin Contra, die zijn functie besloot neer te leggen nadat het hem niet was gelukt om in de poule met onder andere Zweden en Spanje om EURO 2020 te halen. Gheorghe Hagi en Dan Petrescu, twee oud-internationals van Roemenië, waren de grootste kanshebbers voor de functie, maar zij zijn het dus niet geworden.

Lees ook: Roemeense bondscoach Contra stapt op na mislukte kwalificatie

De jonge Radoi krijgt het vertrouwen bij zijn eerste serieuze klus als hoofdtrainer, al plaatste hij zich met Roemenië Onder 21 wel knap voor de Olympische Spelen. Hij moet in de play-offs zien af te rekenen met IJsland. Als dat lukt, zit Roemenië uit Pot 4 sowieso bij het Nederlands elftal in de groep op het EK. Radoi was als verdediger 64 keer actief namens de nationale ploeg van de Roemenen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen