Ibrahimovic als eigenaar van Hammarby terug in Zweden

27 november 2019, 08:42

Zlatan Ibrahimovic (38) wordt per direct mede-eigenaar van de Zweedse club Hammarby IF. De spits hintte de laatste dagen al naar een terugkeer naar zijn thuisland en doet dat als aandeelhouder van de huidige nummer drie van de Allsvenskan, het hoogste niveau van Zweden. 

Dat laat de club weten via de officiële kanalen. "Hammarby is een fantastische club, met gepassioneerde fans en het geniet veel respect in Stockholm en Zweden. Ik heb de fans en de club altijd leuk gevonden en ben onder de indruk wat de club de laatste jaren op en buiten het veld gedaan heeft", aldus de aanvaller over Hammarby IF, dat in 2014 na vijf jaar weer promoveerde naar het hoogste niveau en ook daar de weg omhoog flink heeft ingezet. In 2001 werd de club vooralsnog voor het eerst en laatst landskampioen. 

Lees ook: Zlatan verrast met hint naar terugkeer naar Zweden

Zlatan neemt een deel van de aandelen van de Anschutz Entertainment Group (AEG) over, dat 49% eigenaar is momenteel van de club. Ibrahimovic: "Het is een mooie uitdaging om bij Hammarby IF aan te sluiten en het verder helpen te ontwikkelen." Voorzitter Richard von Yxkull is erg blij met de komst van Zlatan Ibrahimovic, die zoals het nu lijkt niet als speler verbonden wordt aan de club. "De timing is goed. We hebben ons in de laatste jaren sterk ontwikkeld en spelen komend seizoen in de Europa League. Om iemand als Ibrahimovic bij de club te krijgen, voelt goed."

Ibrahimovic begon zijn loopbaan in Zweden bij Malmö FF en ging vervolgens aan de slag bij Ajax, waar hij zich in beeld speelde bij de Europese top. In de jaren die volgden, kwam hij uit voor Juventus, Internazionale, FC Barcelona, AC Milan, Paris Saint-Germain, Manchester United en LA Galaxy. Bij die laatste club besloot hij om recentelijk te vertrekken, een nieuwe werkgever als voetballer vond Ibracadabra nog niet. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen