Bizot breekt records met vaak de nul houden bij AZ

27 november 2019, 08:15

Marco Bizot is hard op weg om diverse records te breken dit seizoen. De doelman van AZ heeft de meeste clean sheets in een kalenderjaar uit de historie van de club en krijgt nog genoeg kansen om zijn aantal scherper te maken. "Dit is het best ingespeelde team waar ik in heb gespeeld."

Dat vertelt hij tegenover het Algemeen Dagblad over de ploeg van Arne Slot. "Terwijl ik toch met de beste verdediger ter wereld voor me heb gespeeld, haha. Maar Virgil van Dijk was bij FC Groningen natuurlijk nog erg jong. Net als ik", glimlacht Bizot, die met de meest vaak de nul onder andere Henk Timmer en Sergio Romero onder zich houdt. Ook scoort hij goed in andere rijtjes.

Bijvoorbeeld het aantal clean sheets per kalenderjaar in heel de Eredivisie (nu al achtste) en die van de totaal aantal clean sheets ooit van AZ-keepers in Europa. "Zelf kijk ik daar niet zo naar, hoor. Pas aan het eind van het seizoen of als de recordpoging voorbij is, dan zal ik terugkijken. En het is ook weer niet zo belangrijk. Liever win ik een wedstrijd", laat hij weten. "Thuis tegen FK Partizan wil ik morgen in de Europa League weer de nul houden. Want dan overwinteren we."

In de Eredivsie hield AZ in de laatste vier duels – onder andere tegen PSV en FC Utrecht – de nul, in totaal al tien van de veertien wedstrijden. In de Europa League wist alleen Partizan Belgrado tot dusver te scoren tegenover Bizot.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen