PSG na spectaculaire minuten naast sterker Real Madrid

26 november 2019, 23:07   Bijgewerkt: 27 november 2019, 10:49

Paris Saint-Germain heeft dinsdagavond de koppositie in Groep A veiliggesteld op bezoek bij Real Madrid. In een paar minuten draaide het een 2-0 achterstand nog helemaal om tegen De Koninklijke, dat voor de pauze niet mocht klagen dat een strafschop en rode kaart voor Thibaut Courtois werd teruggedraaid door de VAR. Toch voelt de ploeg van Zinedine Zidane zich met de 2-2 remise vermoedelijk uiteindelijk wel bestolen. 

Hoewel Real Madrid in de eerste helft veel gevaarlijker was en behalve het doelpunt van Karim Benzema - die binnenschoot uit de rebound - ook Casemiro en nogmaals Benzema hadden kunnen scoren, ging het tijdens de pauze maar over één moment: de teruggedraaide strafschop voor PSG, dat in de eerste helft voortdurend werd teruggedrukt door de thuisploeg. 

Mauro Icardi werd vlak voor de pauze echter in de diepte gestuurd en vervolgens onderuit gehaald door Real-keeper Thibaut Courtois. De Belg kreeg rood en een strafschop tegen, maar na ingrijpen van de VAR werd die beslissing teruggedraaid. Een hele lichte duw op Marcelo op het middenveld was de reden daarvan om de actie die daaruit volgde terug te draaien.

Marcelo was een kwartier voor tijd ook betrokken bij het op het oog beslissende doelpunt van Benzema. De Franse spits kopte op perfect aangeven van de Braziliaan de 2-0 binnen en leek zo het duel te beslissen, maar niets bleek minder waar. Een minuut later profiteerde Kylian Mbappé van een knullig misverstand achterin bij Real Madrid en bracht de spanning terug: 1-2.

Toen een gekraakt schot vervolgens voor de voeten belandde van Pablo Sarabia was het vier minuten na de 'beslissende' 2-0 alweer gelijk: de voormalig speler van Real Madrid schoot verwoestend raak. In de slotfase had PSG - bij wie Neymar als invaller zijn eerste Champions League-minuten sinds december 2018 maakte - zelfs nog de 2-3 kunnen maken, al mocht het uiteindelijk niet klagen, omdat Gareth Bale een vrije trap diep in blessuretijd nog op de paal schoot.

Door de remise is PSG definitief koploper en Real Madrid tweede - door de remise tussen Galatasaray en Club Brugge was het al geplaatst voor de volgende ronde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen