Mourinho verder na knappe comeback, Lewandowski blijft scoren

Mourinho verder na knappe comeback, Lewandowski blijft scoren

26 november 2019 – Tottenham Hotspur heeft zich dinsdagavond met grote moeite geplaatst voor de volgende ronde van de Champions League. Na een snelle 0-2 achterstand tegen Olympiakos werd het tij tijdig gekeerd, met een beetje hulp van de Grieken. In Belgrado was het dé avond van Robert Lewandowski, dat met Bayern München de perfecte score houdt.

Na een half uur leek het debuut van José Mourinho in het eigen stadion af te stevenen op een ramp. Youssef El-Arabi opende namens de bezoekers al na zes minuten de score met een heerlijke goal van afstand, gevolgd door een treffer van Rüben Semedo uit een corner. Mourinho haalde daarop Eric Dier naar de kant en bracht Christian Eriksen tussen de lijnen nog voor het half uur was verstreken.

Een gouden wissel van Mourinho, al mocht de Portugees ook niet klagen dat Olympiakos-verdediger Yassine Meriah vlak voor de pauze heel knullig over de bal stapte. Dele Alli maakte dankbaar gebruik en tikte de 1-2 binnen, gevolgd door de gelijkmaker van Kane direct na de pauze (2-2). Net als in het heenduel werd een 0-2 voorsprong ongedaan gemaakt, al wilden The Spurs meer.

Een kwartier voor tijd stelde het aanvallende Tottenham de zege veilig. Serge Aurier schoot na een kopbal van Son heerlijk de 3-2 tegen de touwen en toen Kane niet veel later een vrije trap van uitblinker Eriksen verlengde en zo voor de beslissende vierde treffer zorgde, was de comeback van Tottenham Hotspur compleet: 4-2. Door de zege gaat Mourinho met Tottenham Hotspur naar de volgende ronde, al ging het niet eenvoudig. 

Rode Ster Belgrado - Bayern München 0-6
Als Robert Lewandoski zijn vizier op scherp had gehad, dan was het in de pauze al beslist. De Pool kreeg twee honderd procent kansen niet in het doel en de bal vlak voor de pauze die hij wél maakte, werd afgekeurd vanwege hands dat eraan vooraf ging. Het was aan Leon Goretzka te danken dat het in de pauze wel 0-1 stond, want hij kopte na een kwartier de openingstreffer tegen de touwen.

Direct na de pauze kwam de treffers van Lewandowski alsnog: hij schoot de door Björn Kuipers gegeven strafschop na hands simpel in de rechterhoek. Daardoor kwam hij op gelijkte hoogte met Erling Braut Haland als topscorer van de Champions League (7 goals) én met Thomas Müller, als all-time CL-clubtopscorer van Bayern München (42 goals). En toen hij nog binnen het uur ook zijn tweede treffer maakte, ging hij alleen aan de leiding in die klassementen. 

Uiteindelijk stopte de teller pas op vier treffers (in ruim twintig minuten) van Lewandowski, die wederom de grote man was aan de kant van Bayern, dat met vijftien uit vijf een perfecte score heeft in de Champions League-groepsfase. Corentin Tolisso zorgde met de zesde Bayern-goal vlak voor het einde voor de eindstand. 

gerelateerd