Onana vindt huidig Ajax sterker dan het team van vorig seizoen

26 november 2019, 16:23

Met het vertrek van Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt en Lasse Schöne deed Ajax een behoorlijk jasje uit in de zomer, maar toch is de club weer bezig aan een goed seizoen. Keeper Andre Onana schat dit Ajax zelfs hoger in dan het succesteam van vorig seizoen.

Onana vindt het afscheid van de drie belangrijke spelers goed is opgevangen. "Luister, als een goede keeper of een veelscorende spits vertrekt, heeft het team een groter probleem. Matthijs en Frenkie worden heel grote voetballers, ik ben heel blij voor hen dat ze bij Juventus en Barcelona zitten, maar in een elftal zijn ze wat makkelijker te vervangen", zegt de goalie tegen Voetbal International.

Met name verdedigend gaat het beter bij Ajax, denkt Onana. "Als we vorig seizoen de bal niet hadden, was dat een probleem. Nu niet meer. We zijn letterlijk sterker en hebben allemaal meer ervaring. Het is alsof we iets nieuws hebben toegevoegd. Kracht. We zijn krachtiger. Toen we naar Chelsea gingen, stond het na zestig minuten 1-4 voor ons… Snap je wel hoe goed we waren? We vochten met hen in hún huis, gingen mee in het hoge tempo en voelden de druk."

"Ik stond in het doel en dacht: Wow, wow, wow, wat gebeurt hier? Dat is dus het niveau dat we met dit team kunnen halen. En met negen man toonden we karakter, we hebben de wereld laten zien waar Ajax voor staat. We vielen aan en maakten bijna nog de winnende treffer", aldus de Kameroener, die met Ajax woensdag tegen Lille speelt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen