'Vier jaar schorsing dreigt voor Rusland, EK tóch niet in gevaar'

26 november 2019, 09:54

De onderzoekscommissie van het mondiale antidopingbureau WADA vindt dat Rusland vier jaar moet worden uitgesloten van Olympische Spelen en wereldkampioenschappen. Een uitsluiting zal ook gevolgen hebben voor het Russische voetbalelftal, al komt volgens The Guardian deelname aan het EK van volgend jaar niet in gevaar.

Het Engelse medium meldde een week geleden nog dat Rusland door de straf moet vrezen voor deelname aan de Europese eindronde, maar komt daar nu op terug. Omdat het EK geen mondiaal toernooi is, zal Rusland vermoedelijk niet worden uitgesloten van de eindronde. In St. Petersburg, één van de speelsteden, zullen ook gewoon vier wedstrijden worden afgewerkt.

Op 9 december zal het uitvoerend comité van WADA een definitief besluit nemen over een eventuele nieuwe schorsing voor Rusland vanwege het overtreden van de antidopingreglementen. De onderzoekscommissie is ervan overtuigd dat de Russen hebben geknoeid met urine- en bloedmonsters die het heeft verkregen uit het dopinglaboratorium in Moskou.

Mocht Rusland daadwerkelijk vier jaar geschorst worden, dan mag het land niet deelnemen aan het WK 2022 in Qatar. Wel kunnen Russische atleten die kunnen aantonen dat ze 'schoon' zijn en niet aan doping kunnen worden gelinkt, onder de neutrale vlag deelnemen aan internationale wedstrijden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen