Traag herstel Vlaar zorgt voor hoofdbrekens bij AZ-trainer Slot

26 november 2019, 09:31

Arne Slot kan voorlopig nog geen beroep doen op Ron Vlaar. De routinier ligt langer uit de roulatie dan verwacht, waardoor de AZ-trainer nog maar over één fitte rechter centrale verdediger beschikt: Pantelis Hatzidiakos. Omdat naast Vlaar ook Joris Kramer geblesseerd is, zijn de opties beperkt voor Slot.

De trainer besloot in aanloop naar het seizoen met een relatief kleine selectie te werken. Daar ondervindt hij nu de nadelen van. "Wat mij betreft hoeven niet alle keuzes driedubbel bezet te zijn. Dan loopt er een hoop chagrijnige spelers rond, omdat ze toch niet spelen", aldus de coach tegenover De Telegraaf.

De komende 29 dagen speelt AZ liefst acht wedstrijden. Mocht er wat gebeuren met Hatzidiakos, dan heeft Slot een probleem. "Daar heb ik dus wel enige hoofdbrekens over. Je moet als trainer ook denken van wat nu als 'Panta' geblesseerd raakt? Wie moet je er dan neerzetten? Het feit dat ik daarover na moet denken zegt dat we niet zo maar één-op-één een vervanger hebben."

Wat als de Grieks international daadwerkelijk geblesseerd raakt? "Het eerste dat me te binnenschiet is om Midtsjø naar achter te halen. Als we achter staan zou Jordy Clasie er ook nog kunnen spelen, omdat ik hem een heel goede opbouwer vind. En ik weet dat Yuki Sugawara in Japan rechts in het centrum heeft gespeeld. Ik kan me daar niet echt een voorstelling bij maken, maar oké. Mocht er nood aan de man zijn, dan verzinnen we ook daar wel weer wat op."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen