Arias geen basisspeler bij Atlético: "Concurrentie is gezond"

25 november 2019, 14:10

Santiago Arias maakte in 2018 de overstap naar Atlético Madrid en ondanks dat hij daar geen onbetwiste basisspeler is, heeft hij het enorm naar zijn zin in de Spaanse hoofdstad. Op de rechtsback positie kreeg hij afgelopen zomer concurrentie met de komst van Kieran Trippier, maar dat hoeft volgens de oud-speler van PSV geen negatief effect te hebben op zijn eigen speelminuten. "In vergelijking met vorig seizoen ben ik al veel beter geworden", sprak de Colombiaan.

Arias kwam in 2013 naar PSV en won drie landstitels met de Eindhovenaren voor hij vertrok naar het Atlético van Diego Simeone. In zijn eerste seizoen kwam hij tot 25 optredens, waarvan er twintig als basisspeler tussen zaten. "We hebben een geweldig team die in staat is om mooie dingen te bereiken", sprak hij in gesprek met El Mundo Deportivo. "Van mijn kant is het redelijk goed. Ik heb een aantal wedstrijden kunnen spelen. Dat helpt mij ook om in de nationale ploeg te komen."

Atlético kocht deze zomer Kieran Trippier voor veel geld van Tottenham Hotspur en zo kreeg Arias er nog meer concurrentie bij. Hij kwam in de eerste dertien wedstrijden van de competitie slechts vier keer in actie. "Trippier is een geweldig persoon en speler. De concurrentie helpt om mijzelf te verbeteren, het is gezond. Het team wordt er alleen maar beter van. In Nederland was de competitie niet zo competitief als hier, ik leer nog elke dag."

Door de geringe speeltijd die hij krijgt gaan de geruchten dat hij in de winter eventueel de overstap zou kunnen maken naar Benfica, maar daar wil de Colombiaan niets van weten. "Ik focus mij volledig op Atletico, het is pas van mijn tweede seizoen. Ik ben bezig met de wedstrijden en de trainingen en heb niks gehoord van Benfica."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen