Klopp breekt lans voor Van Dijk als winnaar voor de Gouden Bal

25 november 2019, 12:47   Bijgewerkt: 25 november 2019, 13:25

Jürgen Klopp vindt dat Virgil van Dijk de Gouden Bal moet winnen. De trainer van Liverpool sprak op de officiële kanalen van The Reds vol lof over de Nederlandse verdediger en hoopt dat zijn speler ditmaal wel de voorkeur krijgt boven Lionel Messi. Bij de verkiezing van FIFA Voetballer van het Jaar twee maanden geleden eindigde Van Dijk namelijk wel achter Messi.

Over een week wordt de winnaar van de Gouden Bal bekend gemaakt en Van Dijk is een van de dertig genomineerden om deze prijs in ontvangst te nemen. Na een ijzersterk seizoen bij Liverpool en Oranje vindt Klopp dat zijn verdediger de prijs toekomt. "Als je de prijs geeft aan de beste speler van deze generatie, dan gaat hij naar Lionel Messi. Dat is hoe het is", sprak de Duitse manager. "Maar als je de prijs aan de beste speler van het afgelopen seizoen geeft, is die voor Virgil van Dijk. Ik weet niet precies hoe het zit, maar zo zie ik het."

Van Dijk won met Liverpool de Champions League en behaalde in de Premier League een record aantal punten met die club. Zij behaalden vorig seizoen namelijk 97 punten, nog nooit eerder behaalde Liverpool zoveel punten in de competitie. Met Oranje reikte hij tot de finale van de Nations League.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen