Memisevic wil meer: "Wij kunnen in de top-5 eindigen"

25 november 2019, 10:06   Bijgewerkt: 25 november 2019, 11:02

Samir Memisevic was zondag bij zijn eerste basisplek na zijn blessure meteen van grote waarde bij FC Groningen. De Bosnische middenvelder benutte na een uur spelen een penalty en bezorgde zijn ploeg zo in ieder geval een punt in de wedstrijd tegen Feyenoord. De Groningers staan nu op een negende plek, maar Memisevic denkt dat zijn ploeg nog veel beter kan. "Ik denk dat wij bij de bovenste vijf kunnen eindigen", sprak hij.

Mesevic miste de eerste acht wedstrijden van dit seizoen vanwege een schaambeenontsteking. Enkele weken geleden maakte hij weer zijn eerste minuten en afgelopen zondag stond hij weer voor het eerst in de basis. Met een benutte strafschop bezorgde hij zijn ploeg een punt. "Ik ben er blij mee en kan prima leven met een punt. Wij zijn op de goede weg", sprak hij in het Dagblad van het Noorden. De Bosniër denkt echter dat Groningen nog veel meer kan dan wat het nu laat zien en zet hoog in voor de rest van het seizoen. "Ik denk dat we zelfs in de top 5 kunnen eindigen, daar waar FC Groningen thuishoort. Waarom niet? Ik denk dat dat haalbaar is voor ons. We hoeven voor geen enkele tegenstander bang te zijn."

Met zijn terugkeer krijgt de Trots van het Noorden weer een extra optie voor op het middenveld. Al had die terugkeer bijna nog verder uitgesteld moeten worden. In een duel met het belofteteam liep hij een vleeswond aan zijn voet op. "Mijn voet lag open, het is met hechtingen gedicht", vertelt hij. "Mijn eerste gedachte was: daar gaan mijn interlands. Ik was boos, in paniek, want ik vind het altijd een enorme eer om voor mijn land uit te komen. Gelukkig viel de schade uiteindelijk mee. Het is geweldig om weer terug te zijn."

Met zijn goal was Memisevic direct weer van waarde voor de ploeg van Danny Buijs. Dat hij penalty's kan nemen was al een tijdje bekend. Vorig seizoen was hij ook al de vaste nemer en benutte er toen vier van de vier. "Ik heb er al heel wat op deze manier gemaakt. Ze gaan er lekker in. Mooi voor mezelf en mooi voor het team natuurlijk. Het is wel een kwaliteit waar ik trots op ben."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen