Halilovic klaar voor basiself: "Denk dat ik meer speeltijd verdien"

25 november 2019, 09:49

Alen Halilovic heeft in de eerste maanden bij sc Heerenveen nog geen basisplaats veroverd en als het aan de middenvelder ligt, komt daar snel verandering in. Tegen PSV viel hij in de pauze in en dat smaakt hem naar meer. "Ik ben fit – en heb het de laatste wedstrijden goed gedaan. Ik ben nu klaar voor een basisplaats."

Dat zei hij tegenover de Leeuwarder Courant. Ondanks de niet volledige fitheid van middenvelder Joey Veerman koos Johnny Jansen niet voor Halilovic, maar voor Jordy Bruijn in de basis. "Ik had verwacht dat ik zou spelen. Het is de beslissing van de coach. Die moet ik respecteren. Uiteindelijk heb ik nog 45 minuten gekregen. Maar ik denk dat ik meer speeltijd verdien", stelt de Kroaat.

In de tweede helft ging het met Halilovic op het veld wel een stuk beter voor sc Heerenveen, al had dat ook te maken met het mindere spel van PSV. "Ik heb een paar goede kansen gecreëerd, denk ik. Ik voetbal aanvallend, speel eigenlijk alle ballen vooruit. Maar bovenal lieten we zien dat we een team zijn. Dat is het belangrijkste. We hebben het PSV, een van de beste ploegen van de Eredivisie, echt moeilijk gemaakt."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen