Boadu droomt van Champions League: "Wij gaan voor die plek"

25 november 2019, 08:15   Bijgewerkt: 25 november 2019, 08:33

AZ stelde zich voor dit seizoen de doelstelling om opnieuw Europees voetbal te halen en het gat met de traditionele top drie kleiner te maken. Veertien competitiewedstrijden later staat de ploeg van Arne Slot op een puike tweede plaats. Het heeft vijf punten meer dan PSV en ook het vertoonde spel is werkelijk overweldigend. Dat de conclusies dus nu al wat worden bijgesteld is dan ook geen gek gevolg. "Wij gaan voor die tweede plek", sprak Myron Boadu na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen FC Utrecht.

In de op papier lastige uitwedstrijd tegen FC Utrecht kende AZ eigenlijk een vrij eenvoudige middag. Het stond bij de rust al op een comfortabele 0-2 voorsprong en vijf minuten na rust maakte Boadu een einde aan alle Utrechtse illusies door de wedstrijd definitief in het slot te gooien met een derde treffer. De achttienjarige Amsterdammer kende een prachtige week met zijn debuut in het Nederlands elftal, waar hij zelfs ook nog tot scoren kwam.

"De reacties waren overweldigend", zei de man die zijn negende competitietreffer maakte tegenover de Telegraaf. "Ik heb mijn jongensdroom laten uitkomen. Maar de 3-0 zege hier maakt de week nog mooier dan die al was." Door de zege op Utrecht is de achterstand op koploper Ajax weer teruggebracht naar zes punten. Die twee ploegen staan half december tegenover elkaar en Boadu denkt dat zijn ploeg dan pas kan kijken waar het staat.

"Wij gáán voor die tweede plek. Dan haal je de Champions League. Het is nog ver weg, maar een beetje dromen mag. Er zijn de laatste tijd wel meer dromen uitgekomen. We willen nog veel meer wedstrijden winnen." Op de vraag of een titel realistisch is blijft Boadu wat terughoudender. "Dat kunnen we pas zeggen na de wedstrijd tegen Ajax, over een paar weken. Dan weten we hoe we er voorstaan, is het gat drie of negen punten."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen