Sevilla wint met De Jong dankzij penalty bij Valladolid

24 november 2019, 23:18

Met Luuk de Jong negentig minuten binnen de lijnen heeft Sevilla zondag gewonnen van Real Valladolid. De uitploeg imponeerde niet echt, maar won wel met 0-1. Een rake penalty van Ever Banega was genoeg voor de zege.

De Jong jaagt nog op zijn tweede goal voor Sevilla en maakte die zondag niet, terwijl hij wel negentig minuten meespeelde. Wie wel scoorde, was Banega. De middenvelder zag zijn penalty eerst gekeerd worden door keeper Tomás Vaclík, maar de poging moest opnieuw omdat de goalie te snel van zijn lijn was gekomen. De herkansing werd wel benut door de Argentijn. Het team van Julen Lopetegui scoorde in het restant van de wedstrijd niet meer.

De club doet wel goede zaken, aangezien het nu derde staat in La Liga. Sevilla heeft een punt minder dan FC Barcelona en Real Madrid, die overigens nog wel een wedstrijd minder gespeeld hebben. Dat is de Clásico die op woensdag 18 december gespeeld wordt.