Boëtius draagt met goal bij aan rampdag voor Schreuder

24 november 2019, 20:08   Bijgewerkt: 25 november 2019, 00:04

Het is zondag een rampdag geworden voor Alfred Schreuder en 1899 Hoffenheim. De Duitse subtopper begon met een zegereeks van vijf duels op rij aan de wedstrijd tegen FSV Mainz 05, maar werd volledig ontmanteld door de bezoekers. Het werd liefst 1-5, mede door een goal van Jean-Paul Boëtius.

Hoffenheim won vijf duels op rij en kon bij winst op Mainz de vierde plaats grijpen. Dat lukte niet, ondanks dat de bezoekers het de tweede helft met tien man moesten doen door een rode kaart van Ridle Baku. Mainz kreeg niet meer kansen dan Hoffenheim, maar bewees uiterst effectief te kunnen zijn. Bij rust stond het slechts 0-1 door een doelpunt van Levin Oztunali, maar na de doelwissel ging het helemaal los.

Ondanks de ondertalsituatie kwam het team van de nieuwe trainer Achim Beierlorzer al snel op 0-2 via Pavel Kaderabek. Op aangeven van Boëtius werd het daarna 0-3 via Pierre Kunde en daarmee was de wedstrijd na een uur wel beslist. Andrej Kramaric maakte tien minuten voor tijd de 1-3 en produceerde zodoende de eretreffer, maar het laatste woord was aan Mainz. Boëtius maakte er na een prachtige rush waarin hij veel speler passeerde 1-4 van en door toedoen van Kunde werd het ook nog 1-5. Overigens speelde Jeremiah St. Juste net als Boëtius negentig minuten.