Crisis compleet bij Vitesse, dat ook bij Sparta verliest

24 november 2019, 18:51

De slechte vorm van Vitesse houdt aan. In Rotterdam was de dolende ploeg zondag niet in staat om Sparta over de knie te krijgen en ging het met 2-0 onderuit. De Rotterdammers kwamen na dertig minuten op een 1-0 voorsprong na een rake kopbal van Jurgen Mattheij. Dit was uiteindelijk ook de ruststand. In de tweede helft begon Vitesse wederom goed, echter was Sparta de ploeg die een doelpunt maakte. Bryan Smeets tekende in minuut 84 na een mooie aanval voor de 2-0. Dat was genoeg voor de winst.

Vitesse begon beter aan de wedstrijd en kreeg binnen tien minuten een grote kans. Thomas Buitink schoot uit de draai, maar zijn inzet raakte de paal. Naarmate de eerste helft vorderde kwam Sparta steeds beter in de wedstrijd. In minuut dertig kopte Mattheij knap de bal in de rechterhoek buiten het bereik van Remko Pasveer. Bryan Smeets kreeg de bal op de rand van de zestien na een snel genomen hoekschop en gaf direct een goede voorzet. Sparta ging zodoende rusten met een 1-0 voorsprong.

Na rust begon Vitesse wederom sterk. Het tempo werd een stuk hoger en dat leverde een open tweede helft op. Beide teams kregen nog kansen, maar werden meestal om zeep geholpen vanwege geklungel. Totdat in minuut 84 de bal bij Smeets belandde. De aanvoerder kreeg de bal op randje zestien van Abdou Harroui en schoof de bal koeltjes laag in de rechterhoek: 2-0. Dit was ook de uiteindelijke eindstand tussen beide ploegen, omdat Vitesse er onvoldoende in slaagde om een vuist te maken.

De aanpassingen die Slutsky had gemaakt om aanvallender te spelen hadden geen effect op deze wedstrijd. Het tempo waarin Vitesse voetbalde was erg laag, ondanks de aangepaste tactiek. Door de vierde nederlaag op rij is het crisis in Arnhem en zal de kritiek op Slutsky verder toenemen, ondanks zijn keuze voor Honda op het middenveld.

Opstellingen en beoordelingen:*

Sparta Rotterdam: Ariel Harush 7,5; Khalid Karami 7, Bart Vriends 7, Jurgen Mattheij 7,5, Lassana Faye 6;  Laros Duarte 6,5, Abdou Harroui 7,5, Mohamed Rayhi 6,5 (72. Deroy Duarte 6), Bryan Smeets 8; Ragnar Ache (91. Joël Piroe) 6, Lars Veldwijk 6 (81. Dirk Abels)

Vitesse: Remko Pasveer 6; Julian Lelieveld 6, Armando Obispo 5,5, Danilho Doekhi 6, Max Clark 6,5; Matus Bero 7, Riechedly Bazoer 6,5, Thomas Buitink 6 (68. Jay Grot 5,5) , Keisuke Honda 6 (81. Navarone Foor), Bryan Linssen 6,5; Tim Matavz 6

Man of the match: Bryan Smeets