VVV pakt broodnodige zege op Twente bij rentree coach Driessen

24 november 2019, 18:50

VVV-Venlo heeft de eerste wedstrijd na het ontslag van trainer Robert Maaskant gewonnen. Met interim-coach Jay Driessen als eindverantwoordelijke werd na zeven nederlagen op rij FC Twente in eigen huis met 2-1 verslagen. De doelpunten kwamen op naam van Peter van Ooijen en Elia Soriano. Een snelle aansluitingstreffer van Haris Vuckic leek de mooie middag voor VVV nog potentieel te gaan verpesten, maar de bezoekers uit Enschede waren aanvallend niet doorslaggevend genoeg.

Met nieuwe hoofdtrainer Driessen, die eerder jarenlang assistent-coach was in De Koel, voor het eerst op de bank schoot VVV-Venlo direct uit de startblokken. Na zeven minuten had het het eerste schot op doel al gelost in de persoon van Haji Wright. De buitenspeler schoot alleen recht op Drommel af. De doelman van FC Twente moest snel daarna weer handelend optreden na een kopbal van Soriano uit een voorzet van Tobias Pachonik. VVV was het gevaarlijkst in de prille beginfase, maar toch was de grootste mogelijkheid voor FC Twente. Keito Nakamura dribbelde na twintig minuten goed naar binnen en schoot hard op de lat.

Gele muur

Het leek het startschot te gaan worden voor een wedstrijd met veel kansen, maar de neutrale toeschouwer kwam in eerste instantie bedrogen uit. Twente speelde de bal namelijk vooral geduldig achterin rond, terwijl VVV een gele muur optrok waar voor de Tukkers lastig doorheen te voetballen was. Na een halfuur volgde pas weer wat echte dreiging toen Twente in een klutssituatie drie snelle kleine kansjes kreeg. Het geluk ontbrak echter en de bal rolde naast. VVV kwam niet verder dan slechts een wild schot van Van Ooijen dat over het doel ging.

Durven aanvallen

Snel na de pauze had FC Twente de kans op de vroege gelijkmaker. Aitor Cantalapiedra omspeelde in de kleine ruimte dat het strafschopgebied is een aantal VVV'ers en leverde zo de bal af aan Joel Latibeaudiere. De rechtsback schoot echter in het zijnet. Waar VVV in het begin van de eerste helft meteen twee goede kansen kreeg, zo rustig was de ploeg in aanvallend opzicht aan het begin van het tweede bedrijf. Na een uur volgde pas de eerste grote kans van de tweede helft voor de Limburgers. Na opnieuw een goede voorzet van Pachonik kreeg Soriano nog net een teen tegen de bal, maar Drommel redde van dichtbij op die inzet. Niet lang daarna was Soriano opnieuw gevaarlijk, maar hij kon een voorzet van Wright niet goed genoeg naar beneden koppen.

Ondanks het feit dat VVV samen met RKC Waalwijk tot nu toe de meeste goals tegen kreeg van alle clubs uit de Eredivisie, bleef de ploeg tegen Twente redelijk makkelijk op de been in de tweede helft. Een slotoffensief van de bezoekers kwam er namelijk niet en dat mag je gerust opvallend noemen. Aanvallend was de nummer elf van de Eredivisie in de laatste minuten onmachtig. De enige echt grote kans die nog viel was van Vuckic na doorkoppen door invaller Emil Berggreen, maar de doelpuntenmaker schoot wild over. De zege op Twente betekent voor VVV de eerste overwinning sinds 14 september, toen FC Groningen thuis werd verslagen. Door de driepunter doet VVV de voorlaatste plaats over aan ADO Den Haag en vindt het aansluiting met de veilige plaatsen onderin de middenmoot.

Opstellingen en beoordelingen:*

VVV-Venlo: Thorsten Kirschbaum 7,5; Tobias Pachonik 7,5 (74. Tristan Dekker -), Steffen Schäfer 6, Christian Kum 6,5, Roel Janssen 6,5; Johnatan Opoku 7 (84. Jerome Sinclair -), Danny Post 7, Evert Linthorst 7; Haji Wright 8, Elia Soriano 7,5 (88. John Yeboah -), Peter van Ooijen 7

FC Twente: Joël Drommel 8; Joel Latibeaudiere 6 (82. Emil Berggreen -), Oriol Busquets 6,5, Xandro Schenk 6,5, Calvin Verdonk 5,5; Lindon Selahi 5,5, Godfried Roemeratoe 6, Javier Espinosa 6 (58. Giorgi Aburjania 5,5); Aitor Cantalapiedra 6,5, Haris Vuckic 7,5, Keito Nakamura 6 (64. Queensy Menig 5)

Man of the match: Haji Wright

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling