Emmen ziet tienkoppig RKC in extremis langszij komen

24 november 2019, 16:38   Bijgewerkt: 24 november 2019, 16:43

FC Emmen heeft zondagmiddag gelijkgespeeld in de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk. De Emmenaren kwamen al snel op voorsprong door een doelpunt van aanvoerder Michael de Leeuw. Op slag van rust leek RKC langszij te komen via Darren Maatsen, maar de vleugelaanvaller stond buitenspel. In de tweede helft, die kwalitatief steeds minder werd (in een wedstrijd die toch niet al zeer goed was), gebeurde er vrij weinig. Hans Mulder moest na een tweede overtreding vertrekken met een rode kaart. Even later werd Mario Bilate gebracht, en onder zijn aanvoering wist RKC in de ultieme slotfase via Sylla Sow nog een doelpunt te maken: 1-1. 

De eerste zes uitwedstrijden gingen allemaal verloren voor FC Emmen, maar vandaag wisten het eindelijk bijna de drie punten mee naar huis te nemen. De tegenstander moest vandaag winnen om weer aansluiting te vinden bij VVV-Venlo, maar in de eerste helft lukte het RKC niet om te domineren. Ook in Waalwijk begon de wedstrijd met een statement tegen racisme. Na die minuut ging de bal op en neer tussen beide ploegen. Zonder een al te hoog niveau te bereiken, kwam Emmen na precies een kwartier spelen op voorsprong. Tom Hiariej stuurde met een steekpass Marko Kolar weg. Dezelfde Kolar wachtte op aansluiting en die aansluiting kwam er van aanvoerder Michael de Leeuw. Het schot eindigde via Hans Mulder achter doelman Etienne Vaessen, 0-1.

In de tweede helft was FC Emmen de dominante ploeg. Het team van Dick Lukkien speelde de bal achterin rond en zocht naar de ruimtes bij de thuisploeg. Het tempo lag echter te laag om vaak gevaarlijk te worden, en bovendien was het veldspel van de Emmenaren ook niet altijd goed. Als er eens kansen werden gecreëerd, dan waren de aanvallers van FC Emmen niet in staat om af te ronden (Marko Kolar). In deze fase van de wedstrijd leek het echter niet veel te duchten te hebben van RKC, dat fout op fout bleef stapelen.

Naarmate de tweede helft vorderde kwam RKC iets meer aan de bal, maar het bleef erg onnauwkeurig. Pas in de 68e minuut was er de eerste grote mogelijkheid voor de thuisploeg, afgezien van de buitenspelgoal van Maatsen; Daan Rienstra en Sylla Sow kwamen beide tot een schot, maar de thuisploeg restte uiteindelijk slechts een corner, waar niets mee werd gedaan. Ondertussen kreeg FC Emmen veel ruimte op de helft van RKC, maar afgezien van een schot van Glenn Bijl werd daar weinig mee gedaan.

Het meest opwindende moment was misschien nog wel dat Hans Mulder met zijn tweede gele kaart van het veld moest (in een wedstrijd die overigens vrij vriendelijk verliep). Met tien man kwam RKC onder leiding van de ingevallen Mario Bilate steeds meer aanzetten. Uiteindelijk wist Sylla Sow in de ultieme slotfase de verdiende gelijkmaker te maken, door een doorgekopte bal van Hannes Delcroix, die was blijven staan na een corner, binnen te werken.

Zo verliest FC Emmen in de slotfase twee punten en mist het de kans om iets verder uit de degredatiezone te klimmen, en mag RKC een zeer belangrijk punt bijschrijven.

Opstellingen en beoordelingen*

RKC Waalwijk: Etienne Vaessen 6; Juriën Gaari 5, Hans Mulder 4,5, Hannes Delcroix 5,5, Saïd Bakari 5,5; Daan Rienstra 5,5 (79. Mario Bilate -), Kevin Vermeulen 5 (56. Anas Tahiri 5,5), Clint Leemans 5; Darren Maatsen 5,5 (63. Lennard Daneels 5), Dylan Vente 5,5, Sylla Sow 6.

FC Emmen: Dennis Telgenkamp 6,5; Glenn Bijl 5,5, Michaël Heylen 5, Keziah Veendorp 5,5, Lorenzo Burnet 5,5; Filip Ugrinic 6, Robbert de Vos 5,5 (92. Luciano Slagveer -), Michael de Leeuw 6 (74. Ruben Roosken -), Tom Hiariej 5, Sergio Peña 5,5; Marko Kolar 5 (72. Jafar Arias -)

Man of the match: Mario Bilate

*: speler moet minimaal 20 minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen