Feyenoord kan tevreden zijn met punt tegen sterker FC Groningen

24 november 2019, 14:20

Feyenoord is er zondagmiddag niet in geslaagd om de goede reeks in de Eredivisie door te zetten onder Dick Advocaat. In en tegen FC Groningen bleef de gehavende ploeg van de Rotterdammers steken op een gelijkspel (1-1). Na een mooie goal van Luis Sinisterra en een penalty van Samir Memisevic schieten beide ploegen niet heel veel op met het behaalde punt. 

In de eerste minuut werd er niet gevoetbald om zo in actie te komen tegen racisme. De wedstrijd kwam daarna moeizaam op gang. Feyenoord, dat Rick Karsdorp, Ridgeciano Haps en Nicolai Jørgensen moest missen vanwege blessureleed, probeerde wel de aanval te zoeken, maar was te slordig in de opbouw. Groningen wachtte eerste rustig af en zocht naar een tegenaanval.

De ploeg van Dick Advocaat was behoorlijk gehavend. Door blessures van Karsdorp, Haps en Jörgensen moest de trainer van Feyenoord flink wat wijzigingen doorvoeren: Lutsharel Geertruida en Tyrell Malacia stonden bijvoorbeeld achterin en Sam Larsson begon op de flank. Na een snelle counter stuurde de Zweed Luis Sinisterra weg en hij faalde niet oog in oog met Padt: 0-1. Daarna waren er in de eerste helft, op wat standaardsituaties na, weinig kansen voor beide ploegen.

De tweede helft begon met veel meer passie van de thuisploeg, iets dat in de eerste helft nog te veel ontbrak bij het elftal van Buijs. Het kwam alleen nog niet tot grote kansen. In de tegenaanval zocht Feyenoord de ruimte, maar op een schietkans van Berghuis na werd er nog weinig gecreëerd.

In de slotfase zette Groningen nog wel even aan, maar grote kansen bleven uit. Tot de allerlaatste seconde, waar Feyenoord nog een levensgrote kans kreeg. Berghuis kopte de bal van dichtbij in, maar Padt pareerde de inzet knap. Door het terechte gelijkspel blijven beide ploegen gelijk in de rangschikking. Voor Feyenoord is het eerste puntverlies onder Advocaat een feit, waardoor ze in het rechterrijtje blijven hangen. Anderzijds kan het tevreden zijn met de remise, omdat de thuisploeg de betere partij was. 

Opstellingen

FC Groningen: Padt 7,5, Zeefuik 7, Te Wierik 6,5, Itakura 7, Warmerdam 6,5, Hrustic 7,5 (83. Gudmonsson), Memisevic 7, El Messaoudi 6,5, El Hankouri 6,5, Sierhuis 6,5(77. Benschop) , Asoro 6 (77. Lundqvist)

Feyenoord: Vermeer 7, Geertruida 6, Botteghin 7,5, Senesi 7,5, Malacia 6, Toornstra 6,5, Kökcu 6,5, Fer 7, Berghuis 6,5, Sinisterra 7, Larsson 6,5 (77. Narsingh)

Man of the match: Hrustic

*Spelers moeten tenminste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen