Labyad hoopt ondanks kramp ook op speelminuten tegen Lille

24 november 2019, 08:56

Zakaria Labyad moest zaterdagavond het veld voortijdig verlaten bij Ajax met kramp in beide benen. Toch is de middenvelder naar eigen zeggen ook klaar voor speelminuten tegen OSC Lille in de Champions League. "Ik geef altijd vol gas tot ik niet meer kan. Dat is de juiste instelling, dan doe ik ook mijn teamgenoten niet tekort."

Dat zei hij tegenover Voetbal International over zijn kramp, waardoor hij gewisseld moest worden. "Dat is de juiste instelling. Ik kan hem ook uitspelen op tachtig procent, maar doe liever alles met dat ik honderd procent inzet toon", zei Labyad, die ook beseft dat het soms kan betekenen dat hij het duel niet helemaal vol kan maken.

Toch vindt hij zichzelf fit genoeg om woensdag opnieuw minuten te maken. "Ik kom van ver, heb lang geen minuten gemaakt de afgelopen. Alleen tegen FC Utrecht kwam ik erin, maar het ritme zit er dus nog niet in. Ik houd het wel steeds langer vol en als de trainer mij nodig heeft, sta ik altijd klaar. Ook tegen Lille. Of ik op een basisplaats reken? Ik hoop dat ik speel, als de trainer tevreden over mij is."

Tevreden over zijn eigen optreden tegen Heracles Almelo was Labyad gedeeltelijk. "Het is bij vlagen goed gegaan. Een paar slordige momenten, maar die dingen gebeuren. Na mijn kopbal (die voor de voeten viel van Cyriel Dessers en waar Andre Onana redde, red.) heb ik mezelf goed herpakt. Maar ik ben heel kritisch op mezelf."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen