Kooij staat achter gegeven rood en staking na vuurwerk

24 november 2019, 08:40

Scheidsrechter Joey Kooij had zaterdag een drukke avond bij het duel tussen PEC Zwolle en Fortuna Sittard. Eerst moest de arbiter staken nadat er vuurwerk werd afgestoken en vervolgens moest hij tweemaal naar de kant vanwege ingrijpen van de VAR en gaf hij zodoende rood aan Amadou Ciss en Reza Ghoochannejhad.

"Eerst zag ik het vuurwerk alleen buiten het stadion, maar bij een corner zag ik het ook opeens op het veld en ging het rakelings langs de keeper van PEC Zwolle. Dat is gevaarlijk voor de spelers en toen ben ik direct het veld afgegaan", legt Kooij uit tegenover FOX Sports. Pas na tien minuten werd in overleg met de veiligheidsdiensten het spel weer hervat.

Vlak voor de pauze ging Kooij opnieuw naar de kant, ditmaal op aanraden van de VAR: Ciss – die geen strafschop kreeg – trapte na en kreeg rood. "Dat het geen penalty was, was al snel duidelijk. Ik zag het op het veld niet, maar hij trapt na en raakt zijn tegenstander. Dit willen we niet zien op het veld, hier hebben we duidelijke instructies voor rood", aldus de leidsman.

Rood kreeg ook Ghoochannejhad voorgehouden na een smerige tackle op het scheenbeen. "Die heb ik op het veld niet goed beoordeeld, maar hij raakt Smeets, die ligt de kermen van de pijn, vol met de noppen op het scheenbeen. Hij breekt hem niks, maar het is zeer gevaarlijk. Goed gedaan door de VAR dus."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen