Ten Hag geniet van Ajax en bespreekt diverse opties tegen Lille

24 november 2019, 09:43

Erik ten Hag genoot zaterdagavond op de bank bij Ajax, dat met 4-1 te sterk was voor Heracles Almelo. De oefenmeester zag zijn ploeg een aantal 'geweldige goals' maken. Met FOX Sports blikte Ten Hag ook alvast vooruit op het Champions League-duel met Lille, waar Ajax het zonder de geschorste Joël Veltman en Daley Blind moet stellen.

Onder meer Hakim Ziyech en Quincy Promes vonden elkaar zaterdag weer makkelijk in Amsterdam. "Het is fantastisch om met deze spelers te werken", aldus Ten Hag. "Of ik me besef dat ik een geluksvogel ben dat ik met deze spelers mag werken? Natuurlijk. Je moet het bedenken, maar ze moeten het ook kunnen uitvoeren. Deze spelers hebben de skills om dat te doen."

Perr Schuurs startte door de afwezigheid van Veltman tegen Heracles. Door de schorsing van zowel Veltman als Blind lijkt de negentienjarige verdediger woensdag ook te starten tegen Lille. "Ik heb heel goede dingen hebben gezien van Perr. Ook een paar foutjes, maar voetbal is een spel van fouten. Iedereen maakt ze. Een aantal mogen niet, maar daar moet hij aan werken", zei de trainer.

Ten Hag durft het aan om in zo'n belangrijke wedstrijd als tegen Lille met Schuurs te starten. "Ja, dat heeft hij dit seizoen al meerdere keren laten zien. Ook in grote wedstrijden. In de Johan Cruijff Schaal tegen PSV was hij uitstekend", vervolgde Ten Hag, die mogelijk Lisandro Martínez naast Schuurs neerzet. "Dat zou kunnen, maar ook Álvarez kan. Hij heeft twee keer gespeeld als centrale verdediger in Mexico. Hij kwam terug met een jetlag en was niet fit genoeg om te starten, maar dat is ook een optie voor aanstaande woensdag."

Mazraoui

Noussair Mazraoui viel zaterdag uit bij Ajax. Of hij inzetbaar is tegen Lille, moet nog blijken. "In de eerste 24 uur moet je dat laten rusten. Onze medische staf is ermee bezig. Ik ben niet iemand die direct in paniek raakt. Laten we de dag van morgen afwachten, dan weten we meer", zei Ten Hag daarover.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen