Heroïsche Gabigol bezorgt Flamengo Copa Libertadores

23 november 2019, 23:24

Flamengo heeft zaterdag ten koste van River Plate de Copa Libertadores gewonnen. Het werd de finale van Gabigol, die in de absolute slotfase een 1-0 achterstand omboog naar een 2-1 overwinning. De van Inter gehuurde Braziliaan maakte zijn opmerkelijke optreden compleet door vervolgens ook nog een rode kaart te pakken.

Het was River Plate dat na een kwartier op voorsprong kwam in de finale van het Zuid-Amerikaanse equivalent van de Champions League. Rafael Borre, die een verleden heeft bij Atlético Madrid, schoof de bal binnen op aangeven van Ignacio Fernández. Beide ploegen kregen vervolgens kansen om ofwel de score uit te breiden, ofwel op gelijke hoogte te komen, maar het duurde lang tot een tweede doelpunt viel.

River Plate leek op weg naar titelprolongatie, tot Flamengo vlak voor het ingaan van de blessuretijd op gelijke hoogte kwam. Gabigol maakte de 1-1 op aangeven van Giorgian De Arrascaeta, waarna hij niet veel later nóg een keer toesloeg. Nadat de spits het winnende doelpunt maakte, ontving hij zijn eerste gele kaart voor het uittrekkne van zijn shirt. Niet veel later moest de held van Flamengo het speelveld verlaten omdat hij weer geel kreeg.

De rode kaart van Gabigol kon Flamengo niet deren, dat de 2-1 over de streep trok en zo voor het eerst sinds 1981 weer de Copa Libertadores won.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen