Inter blijft mede door goal De Vrij in spoor van Juventus

23 november 2019, 23:04

Inter heeft zaterdagavond geen fout gemaakt in de Italiaanse titelrace. Mede door een doelpunt van Stefan de Vrij won de club uit Milaan met 0-3 van Torino. Inter komt door de zege weer op één punt van koploper Juventus.

Omdat Juventus eerder op de dag met de nodige moeite won van Atalanta (3-1), wist Inter dat het moest winnen om de achterstand weer naar één punt te verkleinen. Inter, dat vlak voor de interlandbreak niet altijd wist te overtuigen, begon sterk aan de wedstrijd in Turijn. Al na twaalf minuten kwamen de bezoekers op voorsprong door een goal van Lautaro Martinez.

De Vrij, die gedurende de interlandperiode niet helemaal fris was, speelde een puike wedstrijd en verdubbelde na een halfuur de marge. Bij de tweede paal prikte hij op aangeven van Cristiano Biraghi raak. Inter nam de 0-2 voorsprong in de rust mee naar de kleedkamers en kwam in de tweede helft weer goed uit de startblokken. Met zijn tiende doelpunt voor Inter maakte Romelu Lukaku aan alle illusies van Torino een einde.

Door de overwinning komt Inter op 34 punten uit dertien wedstrijden. Dat is één punt minder dan koploper Juventus.