PEC Zwolle pakt in verhit duel volle buit tegen Fortuna

PEC Zwolle pakt in verhit duel volle buit tegen Fortuna

23 november 2019 – PEC Zwolle is erin geslaagd om de drie punten te pakken tegen Fortuna Sittard. Na een tumultueuze beginfase  sloegen de mannen van John Stegeman op de juiste momenten toe. Ondanks een late aansluitingstreffer van de ploeg uit Sittard is PEC niet meer in gevaar geweest. Het werd 3-1 voor de ploeg uit Zwolle.Na de minuut stilte als signaal tegen racisme, werd het spel heel snel nog een keer stil gelegd. Nadat er vuurwerk op het veld was gekomen besloot scheidsrechter Joey Kooij de spelers naar binnen te sturen. Na tien minuten werd het spel weer hervat. PEC Zwolle was snel bij de les. Na een afvallende bal schoot Saymak in de vierde minuut knap in de lange hoek, waarbij Koselev kansloos bleef. 1-0 voor de ploeg van John Stegeman. Dat was meteen een flinke opsteker voor de ploeg uit Zwolle, die vóór deze wedstrijd de zestiende plek bezette in de competitie.

Erg veel aanvallen van beide ploegen gingen over de flanken, maar de voorzetten waren niet goed, waardoor grote kansen uitbleven. Na bijna een half uur moest PEC een tegenslag incasseren. Saymak verstapte zich in een duel en moest zich daardoor laten vervangen. Daarna gebeurde er niet veel, totdat aanvaller Amadou Ciss van Fortuna Sittard op slag van rust in de fout ging. Na een gemiste kans viel hij op de grond en trapte hij daarbij na tegen Sai van Wermeskerken. De VAR was scherp en attendeerde scheidsrechter Kooij hierop. Rood was hierbij de terechte straf.

De tweede helft begon erg rustig zonder grote kansen. Na bijna een uur spelen greep de VAR weer een hoofdrol. Reza Ghoochannejhad ging hard door op Smeets en dat werd beoordeeld door de VAR als ernstig gevaarlijk spel, waardoor ook hier een rode kaart werd getrokken. Zo moesten beide ploegen na een uur spelen verder met tien man. Na ruim een uur spelen is het weer raak voor PEC. Bel Hassani werd weggestuurd, waarna hij knap in de lange hoek de 2-0 maakte. Dit gaf de ploeg uit Zwolle zichtbaar wat lucht. Daarna kwam er wel meer ruimte te liggen, maar daar werd niet veel gebruik van gemaakt door beide ploegen.

In de slotfase kwam toch nog de aansluitingstreffer voor de ploeg uit Sittard. Uit een voorzet kopte Vitalie Damashkan knap de bal achter keeper Michael Zetterer, die de voorkeur kreeg boven Xavier Mous. De spanning was na een paar minuten wel weer weg, nadat Lennart Thy de wedstrijd op slot gooide, 3-1. Over de hele wedstrijd gezien een terechte uitslag. Voor PEC betekent dit dan ook dat ze over Fortuna Sittard heen gaan op de ranglijst.

Opstellingen en beoordelingen*
PEC Zwolle: Zetterer 7, van Polen 6,5 (72. Johnsen), Lachman 6,5, Lam 6,5, van Wermerskerken 7, Hamer 6,5, Dekker 6, Clement 6,5, Saymak 6,5 (28. Bel Hassani 7), van Crooij 6 (90. Thy), Ghoochannejhad 6

Fortuna Sittard: Koselev 7, Angha 6, Smeets 6,5 (80. Carbonell), Sambou 6 (72. Karjalainen), Diemers 6,5, Essers 6, Tesfaldet 5,5, Passlack 6,5, Harries 6 (66. Damashkan 7), Ciss 5, Cox 6

Man of the match: Bel Hassani
*Spelers moeten tenminste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 8 april 2020

  2. dinsdag 7 april 2020

  3. maandag 6 april 2020