AZ bindt ook Utrecht aan zegekar en verstevigt de tweede plaats

23 november 2019, 20:32

AZ heeft zaterdagavond op bezoek bij FC Utrecht met 0-3 gewonnen. Utrecht is dit seizoen moeilijk te verslaan in eigen huis en AZ leek dus een voor een lastig karwei te staan. Niets bleek minder waar, want Utrecht gaf niet thuis. Het zocht veelvuldig de aanval, maar scoorde niet. AZ was daarentegen bijzonder effectief en keerde door goals van Teun Koopmeiners, Oussama Idrissi en Myron Boadu met de drie punten huiswaarts.

Op voorhand leek het een interessant duel te worden in De Galgenwaard. AZ, dat bij de aftrap op de tweede plaats stond, doet het dit seizoen naar behoren. Het vergaarde 29 punten uit dertien wedstrijden en valt met name op door het geringe aantal tegendoelpunten. De Alkmaarse defensie werd tot nu toe slechts acht keer gepasseerd. Dat is het minste van alle clubs uit de Eredivisie. FC Utrecht is op zijn beurt moeilijk te verslaan in eigen huis. De Domstedelingen leden in dit seizoen pas één thuisnederlaag, 1-2 tegen VVV-Venlo. Alle andere thuiswedstrijden werden winnend afgesloten.

AZ liet, tegen de verwachting in, weinig zien in de eerste helft. De eerste kans ging er echter wel meteen in. Koopmeiners, een strafschopspecialist pur sang, liet zien dat hij ook wel raad weet met een vrije trap. De bal viel, met geluk weliswaar, achter Maarten Paes. Onderweg veranderde Gyrano Kerk de bal van richting, waardoor de Utrechtse goalie kansloos was.

Dit was een domper voor het goed spelende FC Utrecht. Het kon de draad niet zo snel oppakken en liep zes minuten na de openingsgoal ook tegen de tweede tegentreffer aan. Idrissi kwam er doorheen aan de linkerkant, denderde het strafschopgebied binnen en verschalkte de uitkomende Paes in de verre hoek. De thuisploeg was de weg nu wel degelijk even kwijt. Er slopen slordigheden in, die ruimte boden aan de bezoekers. Via Mark van der Maarel en Sander van de Streek kreeg het aardige kansen op de gelijkmaker. De inzet van beide spelers was echter te slap om Bizot in de problemen te brengen.

Utrecht bleef op zoek naar een treffer, inmiddels misschien alleen een eretreffer, maar het mislukte op het moment suprême. Nadat Bahebeck de bal goed klaarlegde voor Gustafson werd deze nog ongelukkig aangeraakt door Van der Maarel, waardoor de kans verkeken was.  rainer John van den Brom probeerde met het inbrengen van Václav Cerný en Simon Makienok nog iets te forceren, maar het mocht niet baten. AZ vond het wel welletjes, maar was via Stengs en de ingevallen Ferdy Druijf nog wel dicht bij de 0-4. Laatstgenoemde schoot de bal hard op de vuisten van Paes. Hierna gebeurde er weinig meer en AZ kan de tiende overwinning van het seizoen noteren. Het komt door de zege op 31 punten en vergroot het gat met Utrecht tot negen punten.

FC Utrecht blijft steken op 23 punten en kan, in het uiterste geval, nog door vier ploegen gepasseerd worden dit weekend.

Opstellingen en beoordelingen*

FC Utrecht: Maarten Paes 6; Sean Klaiber 6 (75. Giovanni Troupée -), Willem Janssen 5.5, Justin Hoogma 5.5, Mark van der Maarel 6; Joris van Overeem 6, Adam Maher 6, Sander van de Streek 6 (63. Václav ?erný  6); Simon Gustafson 6, Gyrano Kerk 6, Jean-Christophe Bahebeck 6 (68. Simon Makienok 6)

AZ Alkmaar: Marco Bizot 6.5; Jonas Svensson 6.5, Pantelis Hatzidiakos 6.5, Stijn Wuytens, 6.5 Owen Wijndal 6.5; Fredrik Midtsjö 6.5, Dani de Wit 6 (57. Yukinari Sugawara 6), Teun Koopmeiners 7.5; Calvin Stengs 7, Myron Boadu 7.5 (86. Ferdy Druijf -), Oussama Idrissi 7.5 (77. Thomas Ouwejan -)

Man of the match: Oussama Idrissi

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen