Absentie Memphis deert Lyon niet tegen scorende Dolberg

23 november 2019, 19:39

Zonder de geblesseerde Memphis Depay heeft Olympique Lyon zaterdagavond een 2-1 zege geboekt op OGC Nice. Les Gones stonden bijna een uur met een man minder op het veld, maar sleepten de overwinning uit het vuur. Een doelpunt van Kasper Dolberg bracht daar geen verandering in.

Gedurende de interlandperiode raakte Memphis geblesseerd, waardoor hij zijn team zaterdag niet van dienst kon zijn. De Oranje-aanvaller, dit seizoen al elf keer trefzeker voor zijn club, werd onlangs door trainer Rudi Garcia benoemd tot nieuwe aanvoerder van Lyon. De andere Nederlander in dienst van de Franse club, Kenny Tete, behoorde zaterdag niet tot de wedstrijdselectie.

Zonder Memphis nam Lyon al vroeg in de wedstrijd de score via Jeff Reine-Adélaïde. Na een halfuur verdubbelde Moussa Dembélé vanaf de strafschopstip de marge, waarna de wedstrijd kantelde. Marçal kreeg namelijk een directe rode kaart, waardoor Nice de jacht op de aansluitingstreffer kon beginnen. Pas tien minuten voor tijd maakte oud-Ajacied Dolberg met zijn derde treffer voor Nice de 2-1.

De gelijkmaker volgde niet. Wel kreeg Nice-back Patrick Burner vlak voor tijd zijn tweede gele kaart, waardoor ook de bezoekers de wedstrijd met tien man einigden.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen