Flick-effect houdt aan bij Bayern, Weghorst klopt Dost

23 november 2019, 18:07   Bijgewerkt: 27 januari 2021, 23:24

Bayern München heeft zaterdagmiddag ook de derde wedstrijd onder interim-trainer Hansi Flick gewonnen. Op bezoek bij Fortuna Düsseldorf boekte de kampioen van Duitsland een overtuigende 0-4 overwinning. Wout Weghorst eiste in het Nederlandse onderonsje met Bas Dost de aandacht op zich door de score te openen bij het duel tussen Eintracht Frankfurt en VfL Wolfsburg, dat in 0-2 eindigde. Het Bayer Leverkusen van Peter Bosz kwam voor eigen publiek niet voorbij Bundesliga-verrassing SC Freiburg (1-1).

Fortuna Düsseldorf - Bayern München 0-4

Onder Hansi Flick is Bayern München helemaal opgeleefd. Na Olympiakos (2-0) en Borussia Dortmund (4-0) werd zaterdagmiddag ook Fortuna Düsseldorf aan de zegekar gebonden. Na ruim een halfuur was de wedstrijd al beslist. Benjamin Pavard opende na tien minuten de score, waarna even later Corentin Tolisso op aangeven van Serge Gnabry de marge verdubbelde. De 24-jarige Duitse aanvaller nam vervolgens de 0-3 voor zijn rekening.

Na rust gooide Philippe Coutinho de wedstrijd definitief in het slot. Robert Lewandowski kwam niet tot scoren, waardoor zijn doelpuntenreeks eindigde. De Poolse spits scoorde dit seizoen in iedere speelronde, maar was in wedstrijd twaalf niet trefzeker. Ondanks dat Lewandowski geen doelpunt maakte, boekte Bayern de tweede competitiezege op rij. Door de overwinning stijgt Bayern naar de tweede plaats met slechts één punt achterstand op koploper Borussia Mönchengladbach.

?Union Berlin - Borussia Mönchengladbach 2-0

De koploper van de Bundesliga kende een slechte middag. Op bezoek bij Union Berlin ging Borussia Mönchengladbach verrassend met 2-0 onderuit. Namens de promovendus maakte Anthony Ujah na een kwartier het enige doelpunt van de wedstrijd, Sebastian Andersson besliste vlak voor tijd de wedstrijd. Sheraldo Becker kwam bij de thuisploeg niet in actie. Ondanks de nederlaag gaat Borussia Mönchengladbach nog altijd aan kop in Duitsland, al hijgt de concurrentie nu wel in de nek.

Bayer Leverkusen - SC Freiburg 1-1

Bundesliga-verrassing SC Freiburg hield het Bayer Leverkusen van Peter Bosz zaterdag op een knap gelijkspel. De bezoekers namen al na vijf minuten brutaal de leiding via Lucas Höler, maar nog voor rust zorgde Moussa Diaby ervoor dat Leverkusen langszij kwam. De subtoppers kwamen in de tweede helft niet tot scoren en moesten zodoende genoegen nemen met een punt.

Eintracht Frankfurt - VfL Wolfsburg 0-2

Ondanks dat VfL Wolfsburg op bezoek bij Eintracht Frankfurt een helft met een man minder speelde, won het met 0-2. Wout Weghorst leidde de overwinning in door na een kleine twintig minuten spelen een schot van Maximilian Arnold met zijn hoofd te verlengen. Vlak voor rust kreeg Marcel Tisserand zijn tweede gele kaart, maar Wolfsburg liep in de tweede helft desondanks uit naar 0-2. Bas Dost, die de hele wedstrijd speelde, kon Eintracht Frankfurt niet voor een nederlaag behoeden.