Juventus wordt na tegengoal wakker tegen Atalanta

Juventus wordt na tegengoal wakker tegen Atalanta

23 november 2019 – Juventus heeft uitstekende zaken gedaan door met veel moeite af te rekenen met Atalanta Bergamo. De subtoppers maakten het de topclub uit Turijn ontzettend lastig en maakten aanspraak op een resultaat. Dankzij een effectief en ietwat fortuinlijk Juventus ging die vlieger niet op: 1-3.Het was een levendige middag in Bergamo, waar de nummer vijf Atalanta een poging deed om koploper Juventus de eerste nederlaag in de competitie toe te brengen. En dat resulteerde in een vermakelijke wedstrijd waar scheidsrechter Rocchi strooide met kaarten. Er verdwenen acht namen in het boekje van de arbiter, die ook de veelbesproken leidsman van Chelsea – Ajax was.

Atalanta maakte het Juventus, waar Matthijs de Ligt misschien wel de beste man van het veld was, ontzettend lastig. Cristiano Ronaldo ontbrak wegens een blessure en dat was in aanvallend opzicht te merken, want pas in de tweede helft werd Juve gevaarlijk. Met Marten de Roon en Hans Hateboer vanaf de aftrap drukte het dappere Atalanta Juventus naar achteren en kregen na een kwartier de ultieme kans om op voorsprong te komen. Vanaf de stip lukte het echter niet, want het houtwerk hielp Juventus een handje.

Maar ook daarna liet Juventus weinig zien. De lijstaanvoerder was in balbezit erg matig en pas na de openingstreffer ging de ploeg van Maurizio Sarri op zoek naar een doelpunt. De 1-0 voor Atalanta was meer dan verdiend en kwam op naam van ex-Heraclied Robin Gosens, die van dichtbij raak wist te kopen.

Uiteindelijk trok Juventus de pot met ontzettend veel moeite over de streep, en over geluk had het niet te klagen. Eerst schoot Gonzalo Higuaín van afstand raak omdat de bal van richting veranderd werd en tien minuten voor tijd maakte de Argentijn zijn tweede. Juan Cuadrado, de man van de assist, stond nét geen buitenspel.

Atalanta zette alles op alles, maar liep in de counter tegen de beslissing aan. Paulo Dybala trok naar binnen en schoot in de korte hoek uitstekend raak. Mede dankzij zijn goal blijft het voetballend niet imponerende Juventus op koers voor een nieuwe titel. 

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 27 januari 2020

  2. zondag 26 januari 2020

  3. zaterdag 25 januari 2020