Mourinho na Spurs-debuut: "We hebben geluk met mijn ervaring"

Mourinho na Spurs-debuut: "We hebben geluk met mijn ervaring"

23 november 2019 – José Mourinho is blij en trots na zijn succesvolle debuut als manager van Tottenham Hotspur. De Portugese oefenmeester leidde zijn nieuwe club zaterdagmiddag naar een 2-3 overwinning bij West Ham United. In de slotfase van de Londense derby kreeg Spurs het nog wel even benauwd.Door doelpunten van Heung-min Son, Lucas Moura en Harry Kane stond Tottenham Hotspur na vijftig minuten met 0-3 voor. In de slotfase kwam West Ham United terug in de wedstrijd, al kwam de overwinning niet meer in gevaar. "Tot de tegendoelpunten was ik zeer tevreden. We speelden goed, voerden uit waar we op hebben getraind en kregen de mogelijkheid om de 4-0 te maken en wedstrijd af te maken", aldus de trainer in Engelse media.

Door goals van Michail Antonio en Angelo Ogbonna kwam West Ham nog terug tot 2-3. "We hebben geluk met mijn ervaring in de Premier League. Halverwege de wedstrijd vertelde ik mijn spelers dat zelfs áls we na 85 minuten met 3-0 voor zouden staan, het nog niet voorbij zou zijn", vervolgt Mourinho, die wel een verklaring heeft voor de mindere slotfase.

"Dat had met meerdere dingen te maken, zoals de emoties bij de spelers door het kwijtraken van de vorige manager en de vermoeidheid van spelers die onlangs zijn teruggekeerd van interlandverplichtingen. Het belangrijkste was om de wedstrijd te winnen, hoe maakte niet uit. De jongens zijn blij en dat is het enige wat ik wilde", besluit hij.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 17 januari 2021

  2. zaterdag 16 januari 2021