Spurs lacht weer eens na soepel debuut van Mourinho

23 november 2019, 15:27   Bijgewerkt: 23 november 2019, 15:44

José Mourinho heeft zijn eerste duel als manager van Tottenham Hotspur gewonnen. De Portugese trainer kende op bezoek bij West Ham United lange tijd een eenvoudige middag en rekende in het Olympisch Stadion af met The Hammers, die in de slotfase nog wel twee keer wisten te scoren: 2-3.

Eerder deze week nam Mourinho de taken over van ruim twaalf uur daarvoor ontslagen Mauricio Pochettino. De Argentijnse coach liet de Champions League-finalist noodgedwongen achter op een onthutsende veertiende plaats in de Premier League. Mourinho kreeg de taak om Spurs weer op de rit te krijgen.

Dat moest gebeuren tegen de, op de huidige ranglijst, concurrent West Ham United. The Hammers hadden slechts een puntje minder dan Tottenham en winst zou een sprong op de ranglijst betekenen. In een weinig verheffende eerste helft dicteerde Spurs en sloeg het via Heung-Min Son en Lucas Moura kort voor rust tweemaal toe. Omdat Harry Kane vier minuten na rust de 0-3 binnenwerkte, wat het duel al opvallend snel beslist en kende Mourinho een zorgeloos debuut.

Michael Antonio deed een kwartier voor tijd nog wel iets terug en dat leidde nog een leuke slotfase in. Vlak voor aanvang van de blessuretijd tikte Declan Rice vanuit buitenspelpositie nog een goal binnen, maar die uiteraard werd afgekeurd. Dertig tellen voor het einde maakte Ogbonna alsnog de 2-3, maar die goedgekeurde treffer kwam te laat voor de thuisploeg. Tottenham stijgt vanwege het vroege tijdstip van de wedstrijd en de overwinning in ieder geval tijdelijk van de veertiende naar de zesde plek in de Engelse competitie. Een uitstekende eerste wedstrijd van Mourinho dus.

Opvallend was het feit dat Christian Eriksen slechts een kwartiertje kreeg als invaller. De Deen wil zijn contract niet verlengen en moet het ogenschijnlijk ook onder Mourinho gaan doen met invalbeurten.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen