Zwak Barcelona komt goed weg en wint zuinig bij hekkensluiter

23 november 2019, 14:53

Een ontzettend matig FC Barcelona heeft het uitduel bij CD Leganés gewonnen. Bij de hekkensluiter kwam de ploeg van Ernesto Valverde ondanks legio sterke namen, waaronder Frenkie de Jong, in de basis zwak voor de dag. Uiteindelijk hielpen twee standaardsituaties de koploper alsnog naar de drie nauwelijks verdiende punten (1-2). De grootmacht gaat ondanks de winst met zorgen richting de Champions League, want voetballend imponeerde het geen enkel moment.

Hoewel Valverde voor een offensieve opstelling koos, werden de Catalanen geen seconde gevaarlijk tegen de hekkensluiter. Lionel Messi, Luis Suárez, Antoine Griezmann en Ousmané Dembelé werden niet bereikt en wisten geen kans de creëren. Leganés reeg de kansen ook niet bepaald aaneen, maar kwam na iets meer dan tien minuten wel fraai op voorsprong. Na halfslachtig verdedigen van Samuel Umitit en Gérard Pique krulde Youssef En-Nesyri de bal prachtig in de verre kruising.

Het was ook na rust niet bepaald best wat Barcelona qua veldspel liet zien. Vooral Griezmann en Dembélé bakten er niets van. De gelijkmaker viel desondanks vrij snel in de tweede helft, uit een standaardsituatie. Messi legde de bal op het hoofd en Suárez knikte binnen. In de slotfase nam Valverde alle risico's en bracht hij Ansu Fati in voor Frenkie de Jong, die een redelijke wedstrijd speelde.

Op meer had de koploper eigenlijk niet, maar toen minuten voor tijd pakte het dankzij een gelukje alsnog de overwinning. Na een corner tikte Arturo Vidal in buitenspelpositie binnen, maar omdat de bal via een Leganés-verdediger richting de Chileen rolde, werd het doelpunt goedgekeurd. En zo kreeg Barcelona eigenlijk iets te veel gezien het slechte voetbal dat Valverde en co op de mat legden.

De Catalanen blijven koploper in La Liga, maar moeten woensdag beter voetbal op de mat leggen. Dan komt Borussia Dortmund voor de Champions League naar Camp Nou. En over een week wacht de topper tegen Atlético Madrid.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen