Fitte Makienok lacht weer in Utrecht: "De angsten moeten weg"

23 november 2019, 13:22

Eindelijk lacht het voetballeven Simon Makienok toe. De spits van FC Utrecht werd twee jaar geleden aangetrokken, maar kampte voornamelijk met zware blessures. Inmiddels is hij onder John van den Brom eindelijk begonnen met datgene waarvoor hij aangetrokken is: scoren.

Kruisbandblessures en kwetsuren aan de meniscus hielden Makienok twee hele seizoenen aan de kant. Dat hij als vervanger van Sebastien Haller werd gehaald, zegt gevoelsmatig genoeg. Tegen de amateurs van Excelsior'31 en in de Eredivisie tegen Fortuna Sittard wist hij doel te treffen. Zijn eerste goals voor de Domstedelingen, waar zijn treffers op een emotionele manier gevierd werden.

Makienok is blij met de steun van zijn ploeggenoten, zo blijkt bij de NOS. "Het leuke aan FC Utrecht vind ik dat het de enige grote club in de stad is. Er is wat dat betreft geen verdeeldheid; iedereen hier staat massaal achter dit team." En als hij fit blijft, ziet iedereen hem ook in actie. "De angsten moeten weg, ik moet weer vertrouwen krijgen in mijn lichaam. Mijn leven heeft de laatste jaren alleen nog maar in het teken gestaan van herstel. Ik heb er alles aan gedaan om terug te komen. Nu wil ik weer aan voetballen toekomen."

Vanavond (zaterdag) wacht het duel met AZ. Makienok kijkt uit naar de clash tegen de huidige nummer twee van de eredivisie. De Deen ziet kansen. "Ik denk dat we elkaar niet veel ontlopen. Het wordt een interessante krachtmeting." En als hij scoort, laat hij de emoties dan weer de vrije loop? "Ik heb een heel zacht karakter."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen