Concurrentie bij Oranje deels de reden van interlandkeuze Kökcü

23 november 2019, 10:33

De gigantische concurrentie op het middenveld van het Nederlands elftal heeft de interlandkeuze van Orkun Kökcü beïnvloed. De Feyenoorder speelde jarenlang zijn jeugdinterlands voor Nederland, maar koos uiteindelijk voor de nationale ploeg van Turkije. Met de Turken hoopt hij ooit een eindtournooi mee te maken.

De kans dat hem dat met Oranje zou lukken, leek Kökcü onwaarschijnlijk. Dat laat hij weten in gesprek met De Telegraaf. "Ik voel me thuis bij Turkije en ik denk dat de kans groter is om met dat team een eindtoernooi te spelen dan bij Nederland. Er staan wel grote namen nu in Oranje de komende jaren."

Zijn interlandkeuze, die hij eerder dit jaar maakte, is desondanks opvallend gezien zijn verleden in de jeugdelftallen. Hij droeg zelfs een tijd de aanvoerdersband. Toch wilde Kökcü snel naar buiten brengen voor het Turkse elftal uit te willen komen. "Mijn vader zat er ook mee. 'Hoe wil je het dan brengen? Wat ga je zeggen?'. Het was voor mij wel helder dat ik die beslissing snel moest nemen. Dan zorgt het ook niet voor zoveel commotie."

Advocaat

Met Feyenoord beleeft Kökcü een turbulente seizoenstart. Trainer Jaap Stam is al vertrokken, Feyenoord staat in de middenmoot en Dick Advocaat moet de club uit het de ellende helpen. Kökcü is positief over de nieuwe oefenmeester en kan ook goed met de Kleine Generaal overweg. "Ik geloof dat hij het vanaf het begin lastig vond om mijn naam goed uit te spreken. Hij kwam naar me toe en zei: 'Heb je geen bijnaam?' Daarop antwoordde ik dat de jongens in het elftal me allemaal 'Orie' noemen. Dat was vanaf dat moment meteen mijn naam voor de trainer."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen