Volledig opgebloeide Willems dankt de speler Van Bommel

23 november 2019, 09:06

Jetro Willems is dolblij met zijn keuze om naar Newcastle United te verkassen. De linksback kwam deze zomer over van het Duitse Eintracht Frankfurt. Hij leek in de Bundesliga op het tweede plan terecht te komen, maar is in de Premier League volledig opgebloeid.

En dat moet ook, weet Willems in gesprek met het Eindhovens Dagblad. Het niveau in Engeland is ontzettend hoog volgens de verdediger. "Ook de andere teams hebben allemaal vier of vijf topspelers en dat heeft te maken met de budgetten en hoge tv-gelden die alle ploegen krijgen. Daardoor is de competitie meer in balans en dat is alleen maar goed voor het voetbal. Dat ik nu zelf lekker draai, komt door een combinatie van dingen. De omgeving voelt erg prettig en ik gedij goed bij de prikkels die je hier als speler krijgt. Ik heb altijd de droom gehad om in Engeland te spelen en nu is die waarheid geworden."

Van Bommel

Willems is nog altijd maar 25 jaar oud en heeft dus nog wat jaren voor de boeg. Via de jeugd van Sparta Rotterdam, het eerste van PSV en Eintracht Frankfurt leeft de verdediger nu de droom. Hij is vol lof over Mark van Bommel, die hij nog als speler meemaakte. De huidige trainer van PSV heeft Willems veel geleerd. Al ging dat niet altijd op een vriendelijke manier. "Wat heb ik bij PSV op trainingen vaak ruzie gehad met Mark van Bommel. Bijna elke training hoorde ik wel iets en ik begreep niet altijd waarom. Als ik terugkijk, besef ik nu dat hij vaak gelijk had. Van Bommel was een speler die in zijn laatste jaar zat. Hij had focus en keek altijd verder dan de laatste wedstrijd. Ik was toen 18 en hij 35 en dat maakt dat je anders in het leven staat."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen