Ihattaren voetbalt voor zijn vader: "Elke goal is voor hem"

23 november 2019, 08:58   Bijgewerkt: 2 december 2019, 13:44

Een openhartige Mohamed Ihattaren heeft zich uitgelaten over de meest recente, turbulente periode. Het toptalent van PSV (17) verloor zijn vader, maakte zijn interlandkeuze voor het Nederlands elftal definitief en geeft voor het eerst tekst en uitleg over de doorgehakte knoop.

De middenvelder was al een beetje aanwezig bij het Nederlands elftal, want hij zat op de tribune bij het duel tussen Nederland en Estland. "Het is eigenlijk heel natuurlijk gegaan, mijn keuze. In de lijn van hoe we thuis zijn opgevoed. 'Mensen die goed voor jou zijn, daar doe je goed voor terug'. En: 'loyaal zijn is belangrijk'. Die dingen hebben mijn vader en moeder ons meegegeven. Nou, bij PSV en bij de KNVB zijn ze al jaren goed voor mij. Ik kan zelfs zeggen 'top'. Ik heb alle kansen gekregen, alle medewerking. Het had ondankbaar gevoeld om een andere keuze te maken, alleen vanwege mijn Marokkaanse roots", vertelt Ihattaren in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Het charmeoffensief van Marokko, om Ihattaren toch binnen te halen, liep op niets uit. Een dag na het overlijden van zijn vader, stond een delegatie van de Marokkaanse voetbalbond op de stoep. Broer Yassir Ihattaren legt uit: "We zeiden: 'als jullie langskomen voor de begrafenis, om te condoleren, zijn we zeer vereerd'. Wat ook écht zo is. Maar als ze kwamen voor het voetballen en de keuze van Mo, daarin konden we niks betekenen voor ze. Dat wilden we ook niet. Die keus was volledig aan hem.''

Uiteindelijk besloot Ihattaren om voor Oranje uit te komen. Nu zijn keuze bekend is, wacht er mogelijk een eindtoernooi met het Nederlands elftal. Deze zomer is Oranje weer present op het EK en Ihattaren hoopt daar bij te zijn. En hij weet dat zijn vader boven meekijkt: "Soms droom ik van het EK, ja, hoe het is als ik daarbij zou kunnen zijn. Dan besef ik ook dat mijn vader dat niet meer zal meemaken, maar ik blijf hem eren op het veld. Elke goal vanaf nu is voor hem. Bij Oranje en bij PSV."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen