Guardiola spreekt geruchten van vertrek duidelijk tegen

Guardiola spreekt geruchten van vertrek duidelijk tegen

22 november 2019 – Pep Guardiola heeft vrijdag geprobeerd om een einde te maken aan de geruchten dat hij zou willen vertrekken bij Manchester City. De geluiden dat de oefenmeester na het huidige seizoen zijn contract in zou leveren bij de Premier League-club deden steeds vaker de ronde, maar zijn volgens de oefenmeester onjuist. "Als de club het wil, ben ik hier volgend seizoen nog trainer. Honderd procent."Dat zei hij tijdens de persconferentie voorafgaand aan het duel met Chelsea. "Ik zal blijven en heb geen enkele reden om te vertrekken. Ik ben tevreden met de spelers en met de club. Mensen die zeggen dat ik zal opstappen, die weten niet van de situatie af", sprak Guardiola duidelijke taal. "Ik houd van de uitdaging waar we voor staan."

Alleen als Manchester City besluit om de Catalaan te ontslaan, zal hij vertrekken. "Als de resultaten slechter en slechter worden, dan kom ik in moeilijkheden. Dat is normaal in voetbal. Maar als dat niet het geval is, blijf ik. Ik ben extreem tevreden en wil de club graag helpen om beter te worden en wil graag langer met deze spelers werken. Ik heb het hier erg naar mijn zin."

De Engelse (roddel)media beweerden anders en schreven dat hij zijn tot 2021 lopende contract komende zomer zou inleveren. Ook was hij een serieuze kandidaat om terug te keren bij Bayern München. Dat is volgens de hoofdrolspeler zelf absoluut niet het geval, zoals zijn zaakwaarnemer recentelijk ook al in de media liet weten.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 24 november 2020

  2. maandag 23 november 2020