Koeman wil met ergernis over kritiek spelers beschermen

Koeman wil met ergernis over kritiek spelers beschermen

22 november 2019 – Ronald Koeman heeft nogmaals gereageerd op de irritatie die hij had naar aanleiding van de kritiek op het Nederlands elftal. De oefenmeester vindt de kritiek 'onbegrijpelijk' bij tijd en wijle en wil daarin ook zijn selectie beschermen. "Vooral voor de spelers, want die hebben jarenlang shit gehad over het Nederlands elftal. Ik neem het wel voor hen op."Dat zei hij tijdens het praatprogramma Beau, waarin hem werd gevraagd om te reageren op de kritiek van diverse kanten. "Nadat we ons twee keer niet hebben geplaatst voor een hoofdtoernooi was alles slecht, maar er waren toen wel redenen om negatief te zijn. Er waren nu geen redenen om negatief te zijn", zei de bondscoach, die alleen de kritiek van Willem van Hanegem wel serieus neemt.

"De anderen willen alleen maar shockeren en dat doet me weleens pijn, want juist dat soort mensen krijgen een podium", aldus Koeman, die blij is om er dan 'vanaf te zijn' als hij zijn kritiek in de media kan weerleggen tijdens de persconferentie. "Je weet dat zij de laatste pen of microfoon hebben. Dus als je er iets van zegt, krijg je het driedubbel terug, maar dat is dan zo."

Van Dijk
Verder nam Koeman het nog op voor Virgil van Dijk, die in zijn ogen terecht de individuele prijzen pakt - zoals die van Europees voetballer van het jaar. "Uiteindelijk is het terecht: als je zo'n ontwikkeling doormaakt en je wint de Champions League met Liverpool, dan is het terecht. Het is altijd Messi en Ronaldo geweest, dus dan verdient hij het ook zeker", aldus de bondscoach.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 6 december 2019

  2. donderdag 5 december 2019