PSG verslaat zeer zwak Lille en geeft Ajax goed voorbeeld

PSG verslaat zeer zwak Lille en geeft Ajax goed voorbeeld

22 november 2019 – Paris Saint-Germain heeft Ajax het juiste voorbeeld gegeven vrijdagavond: het sterrenensemble rekende in eigen huis simpel af met OSC Lille (0-2), dat daardoor negen (!) van de laatste tien officiële duels niet wist te winnen. Bij de thuisploeg maakte Neymar na een maand afwezigheid weer zijn comeback in de basiself.De Braziliaan vertolkte overigens geen hoofdrol, want die was weggelegd voor twee Argentijnen – niet voor het eerst dit seizoen. Mauro Icardi opende na ruim een kwartier de score, gevolgd door een treffer van Ángel Di Maria. De twee Argentijnse aanvallers staan samen in de Ligue 1 tot dusver bovenaan de clubtopscorers van PSG, mede door het blessureleed bij hun aanvallende collega's.

Neymar en Icardi werden gedurende het duel afgelost door Kylian Mbappé en Edinson Cavani, mede met het oog op het treffen met Real Madrid in de Champions League gaf trainer Thomas Tuchel enkele spelers rust. Mede door alle wisselingen werd er niet meer gescoord en kwam Lille, dat duidelijk het onderspit moest delven in Parijs, er genadig vanaf.

De opponent van Ajax heeft met deze nederlaag voor het laatst gewonnen in oktober (3-0 van Bordeaux) en dat was überhaupt de enige zege in de laatste tien officiële duels – die daarvoor was nog in september. Zodoende lijkt Ajax een kat in het nauw te treffen komende week in de Champions League: maar die kunnen rare sprongen maken.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 15 december 2019

  2. zaterdag 14 december 2019